Oriol Alsina, entrenador del Llagostera, va bufar ahir les 49 espelmes. Sense cap mena de dubte, un bon regal que li poden fer els seus futbolistes és obsequiar-lo demà amb una victòria a Tenerife. Seria la primera alegria a domicili de tota la temporada i, a més, el primer cop que l'equip aconsegueix enllaçar dues victòries consecutives.

Serviria per fer un pas més en l'escalada que els blaugrana van començar aquest últim cap de setmana, tot tombant l'Albacete a l'estadi. Alsina va parlar ahir en roda de premsa i va reconèixer que ara és «el millor moment» per guanyar d'una vegada per totes en un estadi en què el tècnic no podrà comptar amb Tito ni Jorge García, que s'uneixen al reguitzell de baixes per lesió d'Edu Oriol, José Carlos, Chumbi i Álex Cruz.

En canvi, Aimar i Escassi tornaran un cop han complert les seves respectives sancions, mentre que Ríos Reina, amb molèsties, és dubte i no serà fins avui que no se sabrà si entra o no la convocatòria.

La setmana ha transcorregut tranquil·la i també animada perquè les victòries sempre ajuden i més encara quan aquestes no visitaven gaire sovint la llar llagosterenca. Per tant, el fet d'haver posat el punt final davant els manxecs a 9 jornades sense assaborir el triomf fa que la vida es vegi amb uns altres ulls.

Ara, però, es tracta de no posar el fre i assolir fets inèdits com el dels dos triomfs seguits. «En tota la temporada no ho hem aconseguit i ara és el millor moment per fer-ho», deia Alsina, abans d'afegir que «serà complicat però volem posar el Tenerife allà baix perquè una victòria nostra ens aproparia a sis punts».

Com a visitant ja és sabut que el Llagostera no carbura, però, entre el triomf de l'última jornada més la bona imatge mostrada en l'últim desplaçament a Vitòria, Alsina considerava que «les sensacions són bones, hem treballat molt bé i amb la tranquil·litat que ens dóna l'última victòria». Això sí, el maresmenc advertia i recordava que «ens trobem en la penúltima posició i només hem pujat un esglaó, però és cert que no és el mateix estar a vuit punts de la permanència que a cinc». El de demà serà el 14è desplaçament dels blaugranes amb el pobre botí d'un empat i 12 derrotes. En aquest sentit, es mostrava confiat que canviï la sort perquè «fins i tot, en totes les estadístiques hi ha un dia en què un equip juga malament però guanya». Per a l'entrenador d'Arenys de Mar, si el seu equip «juga amb la intensitat i ganes de les últimes jornades un dia d'aquests arribarà».

Del rival de demà que dirigeix Pep Martí, destacava que «el Tenerife té gent ràpida a davant, normalment juguen amb un trivot a dins per tenir més possessió». També recordava que «en el partit de la primera volta i per culpa de dues contres ens van guanyar, per tant, haurem de lligar en curt els jugadors verticals i veloços que tenen». Amb el derbi contra el Girona a l'horitzó, se li va preguntar si els dos propers partits poden marcar el futur dels blaugrana. Alsina va respondre que «no, perquè tot i ser molt importants aquests dos compromisos encara ens en quedaran quinze més».

Ruymán viatjarà

Amb les sancions del central Jorge García i del migcampista defensiu Tito Ortiz, el tècnic Oriol Alsina es veurà obligat a fer canvis a l'eix de la defensa. El maresmenc no va voler donar massa pistes:«Recuperem Escassi, que jugarà. Amb Aimar, Chus Herrer i Ruymán ho tenim ben cobert». Aquest últim viatjarà a Tenerife, allà on es va lesionar de gravetat el genoll ara fa deu mesos. El canari segurament no jugarà d'inici, i esperarà la seva oportunitat des de la banqueta. Si jugués, seria el seu debut aquesta temporada. D'ell en va parlar també Alsina:«Ruymán s'ha guanyat jugar a pols perquè és un professional extrem. Ens serà molt útil d'aquí al final de temporada i ja ho és també a nivell de vestidor. Està preparat per jugar, ja sigui si el poso d'inici o de revulsiu».

Elogis a Tébar

Un dels fitxatges d'hivern que més satisfet està deixant Alsina és el madrileny Marcos Tébar. L'exjugador del Girona, Almeria i Brendfort anglès és el que acumula més minuts de les cares noves. «És un futbolista molt complet i potser moltes vegades no es valora la seva feina, que per a mi és estratosfèrica i tàcticament és increïble». No s'esgotaven aquí els elogis del tècnic, que afegia que «a cada partit fa entre onze i dotze quilòmetres i jo no entenc què fa Marcos Tébar a Segona Divisió perquè hauria d'estar a Primera».