La derrota soferta a les acaballes del derbi a conseqüència del polèmic penal d'Aimar sobre Mata ha provocat que els d'Oriol Alsina retrocedeixin una posició més a la classificació. La mínima desfeta davant el conjunt de Pablo Machín (1-0) combinada amb la victòria del Bilbao Athletic a San Mamés (4-2) enfront del Ponferradina, enfonsa un xic més als blaugrana, que han passat de la plaça 21 a la 22a, ocupant així la darrera posició a la classificació. Malauradament, l'etiqueta de cuer no era desconeguda pel Llagostera, que després de la divuitena derrota en el que portem de Lliga tornarà a ocupar per quarta vegada aquesta temporada. A més a més, l'hàbitat natural dels d'Alsina -les posicions de descens a Segona B- es reafirma una jornada més ja que de les 27 setmanes de competició disputades, n'ha passat ni més ni menys que 24 en la zona crítica.

L'ensopegada davant el Girona posava el punt i final a dues bones actuacions i bons marcadors dels d'Alsina a l'estadi Palamós-Costa Brava. Anteriorment al partit de dissabte, el Llagostera havia empatat a casa sense gols davant el Lugo (0-0) i havia estat capaç de vèncer l'Albacete per 2 a 0, resultats que mantenien un fil d'esperança de cares a les cada vegada més reduïdes possibilitats de permanència a la Segona A. Ja sigui per culpa dels mals arbitratges, la malastrugança amb les lesions o les ocasions de gol desaprofitades, el cas, però, és que a mesura que la competició avança les possibilitats de permanència es redueixen cada vegada més.

Una ratxa decebedora

"No ens queda cap altre remei que aixecar els ànims i seguir competint", va assegurar Oriol Alsina després del derbi, afegint que "són cops durs però dels quals ens hem d'aixecar i lluitarem fins al final per seguir un any més a la categoria". No li falta raó al maresmenc, perquè el seu Llagostera mai s'ha caracteritzat per llançar la tovallola abans d'hora i, fins que les matemàtiques no indiquin el contrari, els jugadors d'Oriol Alsina sortiran a mossegar en cada partit per assolir la permanència per segona vegada a la categoria de plata del futbol espanyol.

La realitat, però, quan queden quinze finals per disputar-se, és dura i no convida gaire a l'optimisme si agafem els números protagonitzats darrerament pels gironins. En els últims 12 partits, el balanç del conjunt blaugrana és de tan sols una victòria, dos empats i 9 derrotes. En total, un pobre botí de 5 punts dels darrers 36 en joc.

Lluny de l'últim precedent

Per creure en la revifalla de l'equip i en les possibilitats de remuntar la delicada situació, el discurs del vestidor llagosterenc sempre s'ha emmirallat en l'espectacular segona volta que van protagonitzar la temporada passada els gironins sota la batuta de la tripleta tècnica formada per Lluís Carrillo, Oriol Alsina i Òscar Álvarez. Ja fan tard. Fa un any per aquestes alçades, l'equip ja havia posat la directa per fugir de les brases amb un inici de segona volta realment meritori. En les sis primeres jornades de la segona part de la Lliga, sumava a aquestes alçades un total d'11 punts sobre 18 possibles. Gràcies, per exemple, a victòries de prestigi com les aconseguides al Sadar de Pamplona (0-1).

Actualment, l'esperada reacció no arriba i el més calent és a l'aigüera. Amb quatre punts després de les primeres sis jornades de la segona volta de l'actual Lliga, l'objectiu de voler copiar la segona volta del curs passat no s'està assolint i el rellotge no juga a favor dels del Gironès. Per sortir del forat i poder albirar un raig de llum que mantingui amb vida als d'Alsina és crucial i una condició indispensable i innegociable millorar els números a domicili i això passa per trencar el proper cap de setmana al Martínez Valero d'Elx la nefasta ratxa a domicili que diu que el Llagostera és el pitjor visitant de la categoria amb zero victòries i 13 derrotes en els 14 desplaçaments (1 punt de 42).