Definitivament, aquesta temporada el Llagostera no té sort amb les lesions. Des del minut 1 de la Lliga, quan el 22 d'agost va començar la competició, les lesions han estat un company de viatge habitual. Més de mig any després, la tendència no canvia. Ahir es van confirmar els pitjors pronòstics i, finalment, el migcampista Nando Quesada pateix un trencament de lligaments del genoll i diu adéu a la temporada. El sabadellenc, de 22 anys, format al planter del Barça, va incorporar-se procedent de l'Achilles holandès amb el curs començat i va esperar pacientment la seva oportunitat jugant amb el filial. Contra l'Albacete va debutar però ara haurà d'estar-se mig any de baixa. Oriol Alsina destacava ahir que Quesada és «molt jove i encara ens ha de donar molt. Ara viu un moment dur, però segur que anirà cap amunt». El vallesà té contracte fins el juny del 2017. La malastrugança no s'acaba amb Quesada ja que aquesta setmana s'han confirmat les baixes de Tébar, Masó i José Carlos per quinze dies. Així, per jugar demà a Elx (18.00), Alsina no pot comptar amb Tébar, Masó, José Carlos, Quesada, Ríos, Álex Cruz i Jordi López. A la llista de convocats de 19 jugadors que va fer pública ahir el club, l'extrem Edu Oriol, ja recuperat, és l'única novetat.

Després de dues derrotes, a Tenerife (3-1) i contra el Girona (0-1), cal guanyar sí o sí per no despenjar-se més. «El clar favorit és l'Elx, però competirem al màxim per guanyar-los », deia Alsina. Per enèsima vegada, els del Gironès intentaran acabar amb la nefasta trajectòria a domicili -13 derrotes en 14 desplaçaments (1 punt de 42)- per intentar veure una escletxa de llum de cares a assolir la permanència. «Esperem mostrar el mateix nivell de joc dels últims enfrontaments a domicili i, si fem mèrits suficients i la sort ens acompanya, poder guanyar i, si no, empatar». Per a l'entrenador del Llagostera, els principals perills de l'equip de Rubén Baraja són «la velocitat, l'estratègia i sobretot exjugadors nostres com Sergio León o Álex Moreno, que tenen molta arribada i desequilibri». Alsina afegeix que els alacantins «a casa són intensos i ofereixen un bon rendiment».

Dels dos ex del Llagostera, Alsina en destaca la seva progressió a partir del seu pas pel conjunt gironí. «Nosaltres vam apostar per ells quan estaven un xic fora del futbol i aquí van créixer i es van fer importants». Del davanter andalús Sergio León, pitxitxi de la categoria amb 14 gols, Alsina diu que «en Sergio va explotar amb nosaltres durant la segona volta i segurament és el millor davanter de la categoria. Jo li tinc una estima especial i li desitjo molta sort a partir de diumenge.?Que quedi pitxitxi i el seu equip, com més amunt millor». Qüestionat per què hagués passat si els llagosterencs dispossessin d'un killer com l'andalús, Alsina va explicar que «imagineu-vos tenir a un davanter que porta 14 gols! Els nostres màxims golejadors actuen a les bandes, Imaz i Querol, que en porten 4». El d'Arenys de Mar lamenta que «tenir Sergio és un luxe que no vam poder permetre'ns i ens hauria donat molts punts».

Cada partit, una final

Amb quinze jornades per abaixar el teló de la competició, un pas en fals pot ser mortal a aquestes alçades. Alsina i els seus en són ben conscients. «Estem molt mentalitzats de la nostra situació, però pel que fa al joc estic tranquil perquè generem moltes ocasions de gol. Estaria preocupat si no fos així». Dels perjudicis per culpa de les decisions arbitrals que darrerament rep el Llagostera, Alsina va dir que «la veritat és que hem estat callats durant tot l'any, però en l'últim partit vam explotar. Tot i que tenim prohibit parlar dels arbitratges, potser a vegades n'hem parlat perquè els mitjans no ho fan», va deixar anar.