Prohibit tornar amb les mans buides. El Llagostera ja no pot fallar més perquè la competició avança sense descans i amb ella es modifiquen les possibilitats de permanència per segona temporada consecutiva a la Segona Divisió A. És cert que les lesions no els respecten, que els arbitratges perjudiquen més que no pas beneficien i que el joc en massa ocasions no és just amb els mèrits dels d'Alsina, però, la realitat és la que és i amb quinze finals per endavant, la reacció en forma de victòries ha de començar al crit de ja. I l'operació escalada hauria de començar avui mateix davant un Elx (10è) que tot i les aspiracions de retornar a la Primera Divisió ara passa per un moment delicat, amb quatre jornades sense vèncer amb derrota inclosa en l'última jornada per 3 a 0 al Carlos Tartiere d'Oviedo.

Davant tot plegat, el màxim responsable de la banqueta blaugrana, Oriol Alsina, reconeix que «el principal favorit és l'Elx perquè està fent una bona temporada, però, si competim com ho fem darrerament no descartem res». Per als llagosterencs és una condició innegociable tornar cap a la Costa Brava amb un botí en forma de punts i si pot ser amb els tres del Martínez Valero; abans de marxar cap a terres alacantines, Alsina, va destacar que «el nivell de joc és bo, intentarem fer mèrits per guanyar». El maresmenc va explicar també les virtuts del rival dient que «l'Elx té jugadors amb velocitat i desequilibrants com Sergio León o Álex Moreno, que tenen arribada i generen fàcilment perill». Del conjunt de Rubén Baraja lloava també la seva «intensitat i el bon rendiment a casa, per tant, segur que serà complicat».

Els llagosterencs es podran emmirallar en el partit de la primera volta, quan els d'Alsina van superar clarament els il·licitans per un contundent 4-1 amb dianes de Juanto Ortuño (ara a l'Os Belenenses portuguès), Imaz, Benja i Giva (també fora de l'equip). Amb aquella victòria, l'equip va aconseguir sortir de les posicions de descens, on va tornar a caure al cap de poc.

Un altre cop, amb baixes

Nando Quesada ha estat el darrer jugador blaugrana a engreixar la llista de lesionats. Les baixes, una setmana més, acaparen bona part de protagonisme abans d'afrontar el matx de torn. En aquesta ocasió tampoc són una excepció i Marcos Tébar, Masó, José Carlos, Quesada, Ríos Reina, Álex Cruz i Jordi López han quedat fora de la convocatòria. Únicament, l'extrem de Cambrils Edu Oriol és la novetat en l'expedició gironina, que a partir de les 18 hores intentarà acabar amb la malastrugança dels partits a fora.

El quinzè desplaçament

Amb només 1 punt de 42 possibles dels disputats lluny de Palamós i sense conèixer el significat de la paraula victòria a domicili, Oriol Alsina reconeixia igualment que cal canviar aquesta dinàmica ràpidament. «Som conscients i estem mentalitzats que la Lliga avança i que cada vegada queden menys partits». El d'Arenys de Mar explicava també que «allò que em deixa entre cometes tranquil és que generem ocasions de gol, que la salvació la tenim a sis punts i que dels sis últims sis partits, quatre seran a casa».

Referent a les darreres actuacions arbitrals que han tret de polleguera la plantilla llagosterenca (l'últim cas, dissabte passat en el derbi davant el Girona quan un polèmic penal d'Aimar sobre Mata va acabar costant la derrota al seu equip) Alsina va dir que «hem callat durant tot l'any amb el tema dels àrbitres i tenim prohibit parlar-ne, però, aquesta setmana vam explotar una mica». «Nosaltres no n'hem de parlar i si n'hem parlat és perquè els mitjans no ho fan», va afegir.

La mala ratxa de l'Elx

El 2016 del Llagostera fins a la data és per oblidar, però la situació de l'Elx tampoc és per llançar coets. L'equip de Rubén Baraja fa quatre setmanes que no guanya (només ha estat capaç d'arreplegar 2 punts dels últims 12 que hi ha hagut en joc) i ve de caure golejat al camp de l'Oviedo (3-0). El tècnic complirà a la graderia el primer dels dos partits de sanció amb els quals ha estat castigat per l'expulsió de l'última jornada. El central Armando Lozano és baixa per una lesió al soli, mentre que Eldin Hadzic, Isidoro Gómez i Mandi tornen a estar a disposició.