Quan hom dispara les últimes bales sap que no pot fallar perquè si la presa s'escapa, l'arma no et permetrà disparar-ne més. El Llagostera es troba en aquesta situació. Les jornades, com les bales, s'acaben i demà contra el Mallorca cal apuntar bé per no deixar escapar viu un rival directe. El partit davant el Mallorca té una transcendència d'allò més alta i tot l'estament llagosterenc té clar que contra els balears només valen els tres punts. Es poden lamentar les múltiples lesions, la mala sort en els últims metres o les decisions arbitrals que han perjudicat els d'Alsina, però la realitat dels números diu que el Llagostera en les tretze últimes jornades només ha celebrat un triomf, mentre que ha empatat tres partits i n'ha perdut nou. Una trajectòria que si no canvia a partir de demà mateix pot dibuixar un escenari realment de missió impossible, amb ja només tretze partits per jugar-se.

Ahir, en l'entrenament realitzat a Palafrugell, el tècnic Oriol Alsina va explicar que el matx «és un partit a vida o mort. És igual el rival. Hem de donar el millor de nosaltres mateixos per guanyar el partit». El maresmenc té assumit que si aquesta setmana no es guanya «la cosa és complicarà molt». «És cert que en les últimes jornades per joc hem merescut més, però ara ja no cal merèixer sinó fer-ho». A Elx, l'exdavanter del Llagostera, Sergio León, els va privar del primer triomf a fora a manca de cinc minuts per a la finalització del partit (1-1).?Va ser l'enèsim exemple de bon partit del Llagostera sense el premi dels tres punts. «Estem competint bé i tenim confiança però, per una cosa o altra no guanyem». És per això que l'entrenador dels gironins admet que s'estimaria més «no jugar tan bé com ho fem i guanyar els partits».

L'objectiu del tècnic és clar:? apropar-se a 5 punts del rival. El Mallorca va vèncer en l'última jornada l'Oviedo (1-0) i es troba tres posicions per sobre dels blaugrana, a vuit punts de distància. «El Mallorca té una plantilla àmplia i de molta qualitat. Haurem de competir contra això, però cap rival ens fa por i estem molt mentalitzats per guanyar-los». Del conjunt dirigit per Fernando Vázquez, Alsina diu que «aquest hivern s'han reforçat amb els millors jugadors del mercat perquè ells, a diferència de nosaltres, poden pagar el que faci falta».

La infermeria del Llagostera, a mesura que s'apropa el tram decisiu del campionat, es va buidant i ahir el tècnic d'Arenys de Mar va repassar el llistat d'altes i baixes. «És una bona notícia perquè podem tornar a escollir ». Per al duel de demà els gironins recuperen Jordi Masó i Marcos Tébar. D'altra banda, continuen lesionats José Carlos, Jordi López, Ríos i Nando Quesada, mentre que són dubte el davanter Juanjo Expósito i el migcampista Emilio Sánchez seran dubte fins a última hora degut a petites molèsties. Els blaugrana fan aquest matí i porta tancada l'últim entrenament a l'escenari del partit.

Crida a l'afició

En l'últim partit a Palamós, en el derbi davant el Girona, el Llagostera va aconseguir la millor entrada del curs, amb 2.628 espectadors a les grades. Demà, en la final davant el Mallorca s'espera superar aquella xifra perquè l'alè dels aficionats ajudi el Llagostera a adjudicar-se els tres punts. En aquest sentit, el club dirigit per Isabel Tarragó novament vol incentivar l'aficionat a anar a l'estadi i per això en tots aquells establiments on hi hagi un cartell anunciant el partit davant el Mallorca, tothom qui ho vulgui podrà demanar una entrada que se li bescanviarà a la taquilla de l'estadi per accedir gratuïtament a veure el partit. En aquest sentit, Oriol Alsina destaca que «volem que el camp s'ompli i que el jugador número 12 ens empenyi cap a la victòria». El també director esportiu del Llagostera recordava que «la qualitat els aficionats ja la tenen, ara cal millorar en quantitat».