És una fórmula que no falla. Els gols que ha fet Pitu Comadevall en les dues temporades del Llagostera a la Segona Divisió A- en aquests moments un total de 7- sempre han anat acompanyats d'una victòria. Tots els gols del saltenc han estat a l'estadi Palamós-Costa Brava, cap a domicili. La temporada passada, l'hàbil i tècnic jugador del Llagostera va celebrar tres gols vestit de blaugrana, Pitu va fer dos gols de falta davant el Tenerife (2-0) i novament a Palamós en va fer un contra la Ponferradina (3-1). Amb l'extraordinari gol de falta aconseguit davant el Mallorca diumenge passat i que situava el 2 a 0 a l'electrònic, Pitu Comadevall, ja ha superat els registres golejadors de la temporada passada quan en el debut dels llagosterencs a la Segona Divisió A, l'ex-Girona en va aconseguir tres.

L'especialitat de la casa quan es parla de Pitu són les accions a pilota aturada i en l'última jornada en va donar un nou exemple. El migcampista esquerrà dels del Gironès, aquesta temporada, ha marcat tots els gols a pilota aturada. El primer d'ells el va anotar des dels onze metres davant l'Alabès (3-0). Posteriorment, també de penal va col·laborar en el triomf davant el Numància (2-1). Els dos darrers han estat lluny de l'àrea dels porters rivals, contra l'Osca (2-0) i el de diumenge contra el Mallorca (3-0). Pitu repassa la seqüència del gol aconseguit davant l'equip balear. "Vaig plantar la pilota, ningú va demanar distància. El porter estava col·locant la barrera i aleshores vaig pensar amb el gol de Messi al Calderón". A partir d'aquí, explica Pitu que "me la vaig jugar enviant la pilota al segon pal i aquesta va entrar per l'escaire".

El de Salt té acostumada la parròquia local a gols extraordinaris i diumenge en va afegir un més a la col·lecció. "L'any passat se'm va escapar un gol des del mig del camp i aquest tot i no ser-ho va ser important per guanyar". Més enllà de la bellesa en l'execució de la falta, per Pitu, allò realment valuós és que el triomf davant el Mallorca dóna vida als d'Alsina de cara a seguir somiant en la salvació. "És una victòria contra un rival directe i a més a més els guanyem el goal-average i al final de temporada pot ser un fet important".

Ara l'objectiu immediat és el d'enllaçar dues victòries a domicili. Una situació que passa per trencar d'una vegada per totes la malastrugança que persegueix els llagosterencs lluny de la Costa Brava. Pitu encara és més ambiciós. "Volem encadenar tres victòries seguides per apropar-nos a la salvació". La recepta del gironí per aconseguir-ho "és treballar amb ganes, intensitat i anar a Valladolida a per totes".

Dissabte vinent a la llar del Valladolid, el Llagostera tindrà al davant l'enèssima ocasió de guanyar a domicili. "Encara no hem guanyat cap partit a fora i si ens volem salvar això no pot seguir així. Per tant, anirem allà a buscar els tres punts". Contra el Mallorca, el Llagostera va demostrar que en els partits a caixa o faixa o decretats de final, els d'Alsina no perdonen. En aquest sentit, Pitu comenta que "el Llagostera és un equip que sempre dóna la cara quan es troba entre les cordes i contra el Mallorca en vam donar un nou ?exemple". Mentre hi hagi possibilitats i les matemàtiques ho permetin, Pitu assegura que "la mentalitat de l'equip és que ens podem salvar".

Un altre gol per emmarcar

En els partits del Llagostera a casa i a la grada de la General sempre es desplega una pancarta on es pot llegir: Enjoy Pitu (gaudeix de Pitu). El saltenc és un dels jugadors més estimats per l'afició i valorats de l'equip d'Alsina. Qüestionat per si el gol davant el Mallorca és el millor que ha fet amb la samarreta del Llagostera, el jugador amb passat al planter del Barça assegura que "el gol que vaig fer des del mig del camp contra l'Avilés i pel que va significar també el considero molt important". El gol no és la seva funció perquè la seva és més la d'assistir els companys, però el Llagostera confia a celebrar més gols de Pitu perquè de moment, tot i arribar en comptagotes, ofereixen una fiabilitat de victòria del 100%.