El gironí Maverick Viñales (Suzuki) va explicar que encara amb molt d'optimisme l'inici del Mundial de MotoGP?que arrenca aquest cap de setmana a Qatar i que esta disposat a «gaudir» fins al final. «Acabem els entrenaments amb sensacions molt positives i això em fa pensar que la primera cursa serà bona per a nosaltres. Probablement, la millor paraula per aquest debut serà el de gaudir. Podem gaudir del fet que les proves han estat molt positives i que farem una bona cursa», va assenyalar el rosinc, a part d'apuntar que l'objectiu, com a mínim d'inici, és el d'estar «habitualment entre els sis primers».

«Però si treballem com ho hem demostrat en aquestes proves de pretemporada, pot ser fins i tot millor. El pla és senzill: treballar molt dur i explotar tot el nostre potencial», va dir Viñales, que vol acabar com més amunt millor a la classificació general. efe/ddg doha

Losal, al Qatar, va servir d'escenari per al primer retrobament entre l'italià Valentino Rossi i el català Marc Márquez, després de les desavinences que tots dos pilots van protagointzar en el tram final de l'última temporada. Tots dos van mirar d'evitar-se i ni tan sols es van saludar davant els mitjans de comunicació, ni en el passadís que els conduïa a la sala de premsa, ni tampoc a l'escenari de l'acte que es va celebrar només uns dies abans del tret de sortida del campionat d'aquest 2016.

Amb l'actual campió, Jorge Lorenzo, al mig, Rossi i Márquez ni tan sols es van mirar i van limitar-se a respondre les preguntes dels periodistes presents a la sala. L'italià, subcampió de l'última edició, va optar per passar pàgina al que va passar uns mesos enrere, en considerar que tot plegat «forma part del passat», i va mostrar el seu costat més diplomàtic en assenyalar que «la rivalitat és sempre un al·licient en l'esport del motor». Rossi va tenir un seriós enfrontament en l'última temporada amb Marc Márquez, a qui va arribar a responsabilitzar públicament que el títol fos, finalment, per al balear Jorge Lorenzo i no pas per a ell.

La primera pregunta per a Rossi va ser sobre la seva rivalitat amb Márquez. L'italià es va mostrar serè:?«En les últimes curses de ?l'any passat van passar coses que van sortir de la normalitat i des del meu punt de vista, el final del campionat hauria pogut ser diferent. Però això ja és passat. Ara l'important és que estem aquí i espero que hi hagi una lluita bonica pel títol».

Marc Márquez també va dir la seva al respecte quan se li va preguntar per tot plegat i en tot moment va intentar evitar la confrontació:?«A?vegades intentes superar el teu adversari, però al final jo en tinc 20, de rivals, i he de lluitar contra tots ells per guanyar. Aquest és el meu únic objectiu. La passada va ser una temporada interessant i l'únic que vull és intentar aprofitar l'experiència que em va donar per seguir lluitant fins a l'última cursa de València».