Ahir la cara dels jugadors de la UE Llagostera-Costa Brava a la sortida del vestidor ho deia tot. La derrota per 3-0 davant del Valladolid és de les que fa mal, sobretot per la imatge de l'equip. Els d'Oriol Alsina van entregar el partit des del començament, i repassant les ocasions de gol de què van disposar uns i altres, el resultat hauria pogut ser més contundent. La visita al José Zorrilla era una bona oportunitat per fer un pas endavant en les aspiracions per salvar la categoria. Després de l'empat a Elx, i de guanyar el Mallorca, visitaven un rival al que sempre havien guanyat amb claredat. Almenys pel que fa al marcador. És precisament allà on van aconseguir l'última victòria a domicili, el 7 de juny passat.

A més els de Miguel Ángel Portugal acumulaven tres jornades seguides sense guanyar a casa, i les urgències per no despenjar-se de la zona alta de la classificació se'ls podien girar en contra. Per la seva banda el Llagostera podia enllaçar la millor ratxa de resultats de la temporada sumant tres partits sense perdre. Però ahir no era el dia. Des de primera hora del matí la pluja i el fred van enrarir l'ambient. Ja a l'escalfament les sensacions no eren bones, i aquestes es van confirmar en els primers minuts des del partit. Alsina va tornar a confiar en el mateix onze inicial de la setmana passada, un fet que només s'havia repetit dues vegades durant la lliga. L'equip però, canvia molt fora de casa, i encara que Chumbi va intentar sorprendre la defensa local amb una centrada en el primera jugada del partit, els gironins van anar a remolc des de l'inici.

Al minut set va arribar el primer avís del Valladolid. Una centrada de Tiba des de la dreta la va rebutjar Escassi a córner, i en l'acció següent Roger va estar a punt d'avançar al seu equip amb una rematada d'esperó que va sortir fregant el pal de la porteria de René. Dos minuts després va aparèixer Mojica, amb una centrada que no va trobar rematador. Tot i els esforços de Masó, l'internacional colombià va ser un autèntic maldecap per a la defensa gironina, i va ser a partir d'una acció personal de l'extrem que a la mitja hora Roger va marcar el primer gol del partit. Anteriorment, el col·legiat va ensenyar diverses targetes grogues a ambdós costats, perdonant la vermella a Borja Fernández per un cop de cap a Querol un cop s'havia aturat el joc. Finalment l'agressió només es va quedar en una amonestació. Amb desavantatge al marcador, el Llagostera va fer un pas enrere intentant evitar que l'empenta dels locals pogués sentenciar el partit. A punt van estar de fer-ho en un contraatac de Juan Villar que Mojica va enviar per sobre del travesser.

Sense control al centre del camp, ni presència en atac, Oriol Alsina va decidir aprofitar el descans per substituir Chumbi per Edu Oriol. La seva decisió a punt va estar de donar bon resultat en la primera acció de la segona meitat. L'extrem va provar fortuna amb un llançament que va sortir a l'esquerra de la porteria de Kepa. En el primer tram de la represa el joc es va igualar, encara que sense profunditat, i només un xut llunyà de Rennella va obligar a lluir-se René. A partir d'aquest moment, i després del segon canvi dels gironins, el davanter es va erigir en el gran protagonista del partit. Ell va fer el 2-0 a vint minuts del final amb un gol olímpic servint un córner des de la dreta que va acabar d'ensorrar al Llagostera. La jugada venia precedida d'una rematada de Juan Villar, que Chus Herrero va treure de la línia de gol.

Les ganes dels gironins per intentar buscar la porteria del seu rival van coincidir amb l'ambició dels locals per ampliar el marcador. Amb el Valladolid llançat a l'atac primer ho va provar Rodri, després va insistir Juan Villar, i finalment ho va aconseguir novament Rennella. Amb el temps complert el davanter va rubricar una victòria que feia justícia al partit d'uns i altres aprofitant un rebuig a l'interior de l'àrea. El xiulet de l'àrbitre va certificar una nova derrota, la catorzena, del Llagostera fora de cosa, on només han estat capaços de sumar 2 dels 48 punts possibles. Ara hauran d'esperar als resultats d'avui per saber els efectes d'aquesta derrota, que en el millor dels casos mantindrà el Llagostera a set punts de la permanència, i que en el pitjor els allunyarà a vuit. El més negatiu però, és que tenen una jornada menys per intentar salvar la categoria. Amb aquest escenari el partit que la setmana vinent encara guanya més importància. Contra l'Alcorcón els blaugrana juguen l'enèsima final.