Després de la derrota del Llagostera ahir al camp del Valladolid, els d'Oriol Alsina van dormir a set punts de la permanència, que abans de disputar el seu partit d'avui, la marca la Ponferradina, amb 32 punts per 25 dels gironins.

Les últimes dues jornades, on els blaugrana van sumar 4 punts de 6 possibles, no han servit per reduir les distàncies respecte a la salvació en part, tal com destacava Alsina ahir mateix, "per la mala fortuna de l'equip". I és que els bons resultats de les últimes dues setmanes no van ser acompanyats per relliscades dels principals rivals de l'equip per salvar la categoria.

No obstant això, els set punts són tot un món per a un Llagostera que té clar on ha de sumar els punts per aconseguir la tan desitjada permanència: a casa. Els partits a Palamós han de ser un factor clau per als llagosterencs, que dels 12 partits que queden en joc, en té 7 a l'estadi Palamós Costa-Brava. Sumar la gran majoria dels punts que es disputaran al Baix Empordà ha de ser indispensable per a l'equip d'Alsina.

En concloure aquesta jornada 30 de Segona Divisió, el que sap segur el Llagostera és que no acabarà com a cuer de la categoria, ja que el Bilbao Athletic, encara en una pitjor situació, té 4 punts menys a la taula. El duel de la jornada d'avui on els llagosterencs tindran un ull posat serà el que enfrontarà la Ponferradina i l'Osca al Toralín. Amb 32 i 33 punts respectivament a la classificació, tant els d'El Bierzo com els aragonesos saben que amb una victòria faran un pas molt important per desmarcar-se dels equips que tanquen la classificació. Segurament, el Llagostera veurà com, en cas de victòria d'un dels dos equips, s'escaparà un rival més a tenir en compte per aconseguir l'objectiu de la permanència.

Aquesta es troba per als gironins a set punts i, en el pitjor dels casos estarà a vuit si la Ponferradina guanya o aconsegueix empatar. Un altre partit clau per als interessos dels gironins serà el que jugaran Mallorca i Mirandés, on els balears, en cas de victòria, s'escaparan a 10 punts del Llagostera i en tindran cinc de marge respecte al descens.

Empat en el derbi del filial

Ahir dissabte, el Llagostera B i el Cassà es van enfrontar en el derbi del grup primer de Segona Catalana, al Municipal de Cassà. El resultat final va ser d'empat a 1, amb gol inicial dels cassanencs, obra de Marouan i Almendros, pels visitants, va empatar el partit de penal a la segona meitat.

El duel, que va tenir molta intensitat, va acabar amb un empat que pot perjudicar els llagosterencs, ja que si el Palafolls és capaç de guanyar el seu partit contra el Tordera, podria avançar el conjunt blaugrana i pendre-li la primera posició, que semblava que tenia assegurada fa unes setmanes.

La mala ratxa de resultats del Llagostera i la bona del Palafolls ha permès que l'emoció estigui garantida fins a final de temporada en aquest grup.