Mentre esportivament, l'equip intenta aferrar-se a l'esperança i seguir somiant amb una permanència que a manca de 12 jornades és a 8 punts, institucionalment el Llagostera segueix creixent i consolidant-se. En aquest sentit, aquest migdia té lloc la Junta general Extraordinària del club al Pavelló Municipal de Llagostera (13.00 hores), en la qual s'aprovarà l'ampliació de cinc a deu membres al Consell d'Administració. La principal novetat és l'entrada a l'òrgan directiu de l'entrenador i també director esportiu de l'equip, Oriol Alsina. La resta de nous consellers seran Salvador Xicola, Joan Miquel Jaume, Toni Beneito i Èdgar Alsina, que s'afegiran a Isabel Tarragó, Joan Mestres, Pere Amargant, Francesc Vilanova i Josep Esteba, que fins ara formaven el Consell. Per a la presidenta Isabel Tarragó, l'entrada d'Alsina al Consell és «lògica». «Sense ell no seríem res i que entri és ben lògic», considera la presidenta.

A l'assemblea extraordinària d'aquest migdia també s'aprovarà el nomenament d'Isabel Tarragó com a consellera delegada de l'entitat, càrrec que fins ara no existia. Un altre dels punts de l'ordre del dia serà la supressió de la limitació que imposaven els estatuts al fet que una mateixa persona posseís més del 10% del capital social. Aquesta clàusula es va posar per evitar l'entrada d'un magnat estranger. Un cop cobert el capital per la SAE el club no la veu necessària.

L'assemblea és un pas més en la transformació del club al professionalisme, un procés que va començar amb l'ascens a la Lliga Adelante l'estiu del 2014 i que es va culminar amb la conversió en Societat Anònima Esportiva. La UE Llagostera-Costa Brava Societat Anònima Esportiva ja fa un mes que és una realitat oficialment, una vegada el Consell Superior d'Esports (CSD) va tornar al club les escriptures segellades i aquest va poder formalitzar-ne la inscripció al registre. Aquest vistiplau definitiu era el darrer obstacle, tràmit en aquest cas, per culminar la transformació del club en SAE després que al juliol passat s'aconseguissin cobrir els 1,9 milions d'euros de capital social fixats pel CSD per a la conversió. Precisament el fet d'haver pogut trobar el capital sense la necessitat de recórrer a grans magnats ha fet que el club aprovi avui la supressió de la clàusula que prohibia que ningú tingués més del 10% del capital social.

Per poder participar a la junta general extraordinària d'avui al Pavelló s'han de tenir com a mínim dues accions.