Oriol Alsina sol apel·lar a un símil cinematogràfic, el de «la mirada del tigre de Rocky» per ­exemplificar quina és l´actitut que vol en el seu equip. Aquest temporada poc hi ha a dir en els partits a casa, on s´han sumat 26 dels 28 punts que acumulen a la classificació. Aquestes ànsies de gua­nyar, aquesta mirada letal, en canvi, s´ha trobat a faltar lluny de Palamós, on encara no s´ha guanyat i com s´ha escrit mil vegades només s´hi han pogut arrencar empats a Girona i Elx. Pot sonar a tòpic perquè després de les victòries l´eufòria se sol disparar, però el 4-0 d´ahir contra l´Alcorcón pot ser el punt d´inflexió que potser feia falta al conjunt blaugrana. La mirada del tigre era a tots i cadascun els jugadors d´Alsina, que a la sortida del vestidor es mostraven convençuts de guanyar a Ponferrada dissabte que ve. Esclar que ara ve el més difícil, fer-ho.

El Llagostera (28) és, després del triomf d´ahir, a cinc punts de la permanència que marca l´Osca (33), un rival que, precisament, els blaugranes han de visitar properament. Si els gironins es mantenen forts a casa i comencen a encadenar una bona ratxa a domicili, encara tot és possible. «Estic segur que guanyarem», deia Natalio al final del partit sobre el proper partit. Unes paraules que posteriorment van subscriure Ríos Reina o Álex Cruz. Un convenciment en les seves forces que poc tenia a veure amb la imatge desangelada que es va oferir en l´última sortida, a Valladolid, fa nou dies.

Seguint amb els tòpics futbolístics, els dos proper partits del Llagostera són autèntiques finals i marcaran les opcions reals de permanència. Després de visitar el Ponferradina dissabte, passarà pel Nou Estadi de Palamós el Bilbao Athletic, cuer. Si el tigre ha aparegut, la salvació serà més a prop.