Si el Llagostera pogués jugar els onze partits que resten a l'estadi Palamós-Costa Brava, el conjunt d'Oriol Alsina tindria molts números de salvar-se. Perquè per als blaugrana, com a casa, enlloc. Al Nou Estadi hi han aconseguit 26 dels 28 punts que acumulen, i allà, gràcies al 4-0 de diumenge contra l'Alcorcón, ja hi han igualat la marca de vuit triomfs que hi van assolir el curs passat. És un avantatge a tenir molt en compte comprovar com els gironins disputaran quatre dels sis últims partits a casa, ni que sigui contra rivals de primera fila (Oviedo, Còrdova, Saragossa) o directíssims (Almeria).

Un exemple ben clar de la solidesa de Llagostera davant la seva afició s'observa fent un cop d'ull al balanç dels d'Alsina en els cinc partits de la segona volta com a locals, uns registres que com bé va apuntar el tècnic serien "números de play-off". Alsina té clar que de seguir amb aquesta dinàmica fins a final de curs "ens salvaríem, però és difícil mantenir aquest ritme. Estem convençuts de poder fer-ho i la mostra és la intensitat i compromís dels jugadors".

Els cinc partits esmentats dels llagosterencs a casa de la segona volta presenten un magnífic botí de 10 punts de 15 possibles, amb 9 gols a favor i tant sols 1 en contra, el que va marcar de penal Àlex Granell per donar el derbi al Girona a finals de febrer (0-1). Els d'Alsina, exceptuant aquella desfeta, han guanyat tres partits i han assolit un empat en els altres partits com a local: triomfs per 2 a 0 contra l'Albacete, 3 a 0 sobre el Mallorca i 4 a 0 a l'Alcorcón, mentre que davant el Lugo el resultat va ser d'empat a zero. Per aquest motiu, el tècnic es mostra esperançat quan fa un cop d'ull al calendari: "si arribem en les darreres sis jornades amb opcions, quatre partits seran a casa i jugant amb el futbol que fem davant la nostra gent ens veiem capaços de tot".

Encara queden per jugar sis partits a l'estadi palamosí, però, amb la golejada aconseguida davant l'Alcorcón (4-0), el Llagostera ja suma les mateixes vuit victòries que les aconseguides en tota la temporada passada. Aleshores, el balanç final dels blaugranes a casa en el primer exercici a la Segona Divisió A va ser de vuit victòries, cinc empats i vuit derrotes (29 punts de 63).

En l'actualitat, l'equip dirigit per Oriol Alsina i Òscar Álvarez és ben a prop de millorar els números com a local del curs passat perquè amb els sis partits pendents per jugar-se al Palamós-Costa Brava, la xifra és de 26 punts dels 45 en joc. El grapat de gols aconseguits davant l'Alcorcón (4-0), també van ajudar a engreixar l'apartat golejador dels blaugrana a casa. El hat-trick de Natalio i el gol final de Fofo, van fer que el Llagostera sigui un dels equips més golejadors a camp propi amb 23: empatat amb el Numància és el quart conjunt més realitzador a casa. Només l'Oviedo (26), el Leganés (25) i el Mirandés (24), poden presumir d'haver celebrat més gols que els gironins i els sorians al seu camp.

El gol a casa és una assignatura més que superada i Alsina va quedar més que satisfet de les ocasions generades i de l'estrena golejadora de Natalio i Fofo. Ara el gran repte és a fora. Dissabte, a Ponferrada, els blaugrana ho intentaran una vegada més.