Acostumats, malauradament aquesta temporada, a tornar, viatge sí, viatge també, a casa, amb la cua entre cames, el Llagostera s'ha proposat trencar dissabte la malastrugança que el persegueix a domicili des que va començar la Lliga. La fluixa trajectòria a la Lliga ha fet que des de fa unes quantes jornades, l'equip encari tots els partits com si de finals es tractessin, sense marge d'error possible i conscient que qualsevol ensopegada pot ser letal de necessitat. La fiabilitat que ha trobat el Llagostera a casa, on ha derrotat consecutivament Mallorca (3-0) i Alcorcón (4-0), ha d'anar acompanyada indiscutiblement per algun bon resultat a domicili on l'equip fins ara tan sols ha estat capaç de sumar 2 punts de 48 possibles. Aquest és el gran objectiu que s'han marcat els llagosterencs, conscients que si no sumen algun punt més a fora de casa la salvació serà una quimera per molt que a Palamós estiguin intractables. La primera parada és demà passat a Ponferrada davant un rival directe que s'està mostrant molt insegur darrerament i al qual el Llagostera podria implicar-lo de ple encara més en la lluita per la permanència.

En aquest sentit, El Toralín és talismà per a Oriol Alsina. El tècnic del Llagostera guarda molts bons records de les seves visites a l'estadi d'on sempre n'ha tornat amb tres punts sota el braç i un somriure d'orella a orella. La temporada passada, un gol estratosfèric d'Alberto Perea al temps de descompte (0-1) va suposar un triomf que permetia somiar fermament el Llagostera amb la possibilitat de disputar els play-off d'ascens a Primera. La temporada anterior (13-14), Oriol Alsina va visitar El Toralín com a director esportiu del Girona -càrrec que compaginava amb el de tècnic del Llagostera- i també en va sortir d'allò més refet. En un partit no apte per a cardíacs, el Girona s'hi jugava seguir amb opcions de salvació a la darrera jornada i qualsevol cosa que no fos una victòria condemnava els de Pablo Machín al descens a Segona B. Alfredo Ortuño va avançar els gironins, però Yuri empataria ja a la segona part, la qual cosa feia que combinada amb la resta de marcadors, el Girona fos equip de Segona B. Tot i això, Ortuño apareixeria de nou per rematar de cap una centrada mil·limètrica de Juncà i fer l'1-2 que deixava tot a favor per salvar-se en l'última jornada contra un Deportivo de la Corunya ja ascendit a Montilivi.

Un rival amb molts dubtes

Sigui com sigui, queda clar que una victòria del Llagostera a Ponferrada carregaria d'esperances i de vida el conjunt gironí per encarar amb tota la il·lusió del món les últimes deu jornades. Estrenar el caseller de victòries a El Toralín suposaria de passada, acostar-se a quatre punts al conjunt d'El Bierzo que fa setmanes que navega per la part baixa de la taula intenta evitar caure en posicions de descens. Els mals resultats van provocar la destitució del tècnic José Manuel Díaz i la contractació del veterà Fabri González. Si bé és cert que amb Fabri, l'equip suma 7 dels 15 punts en joc, la dinàmica de l'equip no és positiva ja que ha sumat tan sols 10 dels últims 45 punts possibles. Tot i això, l'arribada de Fabri ha donat més fortalesa a l'equip a El Toralín, on ha derrotat el Numància i l'Osca en els dos últims compromisos. El tècnic gallec no podrà comptar per sanció amb el lateral esquerre José Manuel Casado ni amb el davanter centre Jesús Berrocal, tots dos titulars. Berrocal va ser castigat ahir amb quatre partits per la seva expulsió a Oviedo.