El Llagostera viatja avui cap a Ponferrada per jugar demà (18.00) a l'estadi d'El Toralín una nova final cap a la salvació. Serà també el dissetè intent per acabar d'una vegada per totes amb el malefici que acompanya els gironins quan surten fora de casa i, de passada, per trencar també un binomi que fins ara ha associat la paraula victòria amb, immediatament després, una derrota. L'autoestima i la moral dels jugadors que dirigeix Oriol Alsina està pels núvols després de la contundent golejada del passat diumenge davant l'Alcorcón (4-0), ara, però, toca canviar el xip i el gran objectiu que vol el tècnic maresmenc és que el joc i la intensitat mostrada a Palamós es traslladi al camp del Ponferradina. Ahir, després de l'entrenament realitzat a Palafrugell, Oriol Alsina va explicar que les sensacions que viu el vestidor blaugrana de cares a posar el punt i final a una ratxa de setze desplaçaments sense guanyar són immillorables: «Sabem que les dificultats per guanyar seran màximes, però, ara disposem d'una mentalitat de voler arriscar i de no renunciar a res».

Segons va detallar Alsina «estem en un moment molt bo de joc i els jugadors es mereixen la primera victòria a fora». L'entrenador del Llagostera va afegir que «si traiem la taca del dia de Valladolid, veurem que estem en un moment bo psicològicament i també sabem que si tornem a guanyar retallarem punts a un rival directe»; l'important demà a El Toralín, per a Oriol Alsina, «és no perdre perquè després el Ponferradina marxaria a deu punts». En aquest sentit va advertir que «la dificultat serà extrema perquè ells tenen uns dels millors números a casa de la categoria i a un tècnic molt competitiu (Fabri) que imprimeix agressivitat als seus jugadors».

La temporada passada el Llagostera va arrencar una victòria de Ponferrada gràcies a un gol sobre la botzina de l'actual jugador del Barça B, Alberto Perea; el manxec va fer d'una extraordinària acció individual l'únic gol del partit al minut 93. Ahir Alsina en feia memòria dient que «la temporada passada el Ponferradina va fer un millor partit que nosaltres però al final vam acabar guanyant», una circumstància que com recorda l'entrenador dels gironins «aquesta temporada no ens ha passat mai, ho trobem a faltar, és a dir, a vegades no jugues bé però guanyes». El també director esportiu dels blaugrana, assegura que la prioritat màxima «és la victòria», però alhora va raonar que «un empat no seria un mal resultat perquè el rival també juga, seria sumar a fora, i depenent dels altres resultats ens podríem apropar a quatre punts de la permanència». A Ponferrada Alsina també hi va viure fa dos anys l'1-2 amb el Girona, quan n'era director esportiu, que el deixava a tocar de la permanència, ratficada contra el Deportivo en l'última jornada.

L'onze pot variar perquè el Llagostera juga a fora. Un canvi és obligat perquè el lateral esquerre, Samu de los Reyes, va veure davant l'Alcorcón la cinquena cartolina groga, però aquest no serà l'única modificació que introduirà Alsina perquè com ell mateix explicava ahir «hi haurà canvis perquè a fora hem de variar alguna cosa, a Elx (1-1) o a Vitòria (1-0) i a Tenerife (3-1) vam estar bé, però a fora hem de trobar a un equip competitiu i amb una mentalitat diferent».

De les possibilitats que l'extrem gadità Álex Cruz pugui ocupar el lloc del sancionat Samu de los Reyez, Alsina va dir que «és una de les opcions que tenim en compte i una altra és que hi jugués Masó i Aimar ocupés el carril dret». A banda de la baixa del defensa Samu de los Reyes, avui, després de l'entrenament que farà l'equip a Palamós, no viatjaran cap a Castella-Lleó els lesionats Nando Quesada, David Querol ni Jordi López. La convocatòria la facilitarà Alsina aquest matí.