La UE Llagostera-Costa Brava va patir els efectes més fatídics d'un penal en contra. Els d'una derrota immerescuda (1-0) davant del Ponferradina que va deixar sense premi un bon partit de l'equip d'Oriol Alsina. Ho va fer molt més cruel que la jugada decisiva del partit fos tan polèmica com discutida, dins i també fora del terreny de joc.

La decisió d'Eiriz Mata de sancionar una topada de Masó amb Melero a l'àrea visitant va provocar gran indignació dels gironins, que recordant antecedents com els de Vitòria, Còrdova o Tenerife, no van dubtar en mostrar el seu malestar amb l'actuació arbitral.

Per l'anècdota quedarà que fos el mateix col·legiat que fa dues temporades va xiular el partit de tornada de promoció d'ascens contra el Nàstic de Tarragona. Ja des dels onze metres Acorán no va desaprofitar l'oportunitat d'avançar als seus amb un gol que va acabar decidint l'enfrontament.

El Llagostera arribava al partit de El Toralín amb esperances de treure un bon resultat, sobretot després de la golejada de la setmana anterior davant de l'Alcorcón. A més els d'Alsina tenien el bon record de la victòria aconseguida en aquest mateix estadi la temporada gràcies a un gol d'Alberto Perea en el temps de descompte. Malauradament aquest any la situació de l'equip no té res a veure amb aquella, i sumar punts a Ponferrada era una qüestió d'urgència, sobretot tenint en compte la mala dinàmica de l'equip fora de casa.

De cara a preparar el partit a la baixa de Samuel de los Reyes per sanció, s'hi va afegir la d'Alberto Escassi a última hora per molèsties musculars, i amb això el tècnic va fer canvis a l'onze inicial fent alineant a Alex Cruz per primera vegada d'inici, juntament amb Tito Ortíz a l'eix de la defensa, Emilio formant parella amb Tebar al centre del camp. La necessitat dels dos conjunts per aconseguir el triomf es va fer evident des del primer minut, i encara que el joc es va iniciar amb molta intensitat, el respecte i la por a cometre errades va condicionar el partit.

Tot i això el Ponferradina va sortir amb més decisió, i en una primera arribada va forçar un córner que ningú va encertar a rematar amb perill. En la jugada següent Acoran per banda esquerra es va desfer del seu marcador, i la seva centrada la va haver de treure Alex Cruz sobre la mateixa línia de gol.

La primera aproximació del Llagostera no va arribar fins al minut 10, quan Jose Antonio Rios va buscar l'escaire de la porteria local amb un xut que va sortir desviat per poc. Superat el primer quart d'hora els gironins van patir un nou contratemps per culpa de la lesió d'Emilio, que va haver de deixar el camp amb molèsties a la cama esquerra. El seu lloc el va ocupar Pitu Comadevall.

Dos minuts després Djordjevic va rematar per sobre del travesser una centrada lateral. Cap dels dos equips va tornar a trepitjar l'àrea rival fins a cinc minuts dels descans. Primer Acorán xutant fluix a les mans de René i després Fofo amb una boleia que va sortir llepant el pal de la porteria de Santamaria.

La segona meitat va començar amb la mateixa intenció per part dels dos equips, i només arrencar el porter local va fer l'aturada del partit responent a una rematada de Natalio que duia el camí del gol. Hagués estat un cop definitiu marcar el 0-1. A partir d'aquest moment i amb dos canvis per part del tècnic local, el Ponferradina va dominar el joc pressionant la defensa gironina.

Era un partit marcat per la por de perdre i tot plegat s'encaminava cap a un empat sense gols que tampoc hauria estat cap mal negoci per als gironins. Fins que a 19 minuts del final va arribar la polèmica acció on Eiriz Mata va veure penal de Masó a Melero. Allà es va acabar tot, malgrat que el Llagostera encara hauria pogut fer l'empat en una rematada de taló de Natalio, poc després, que va sortir fregant el pal.