El Llagostera reparteix malament els seus gols. Ja ho va dir el tècnic Oriol Alsina després de l'última golejada a casa davant l'Alcorcón (4-0). «M'estimo més guanyar quatre partits per 1 a 0 que un per 4 a 0». Segur que, fins i tot, els socis i afeccionats llagosterencs canviarien algunes de les recents i àmplies victòries a l'estadi Palamós-Costa Brava per triomfs mínims si després a fora el seu conjunt pogués esgarrapar algun punt més de cares a assolir l'objectiu de la salvació. I?és que la gran xacra de l'equip aquesta temporada està sent des del principi en els desplaçaments. Dos punts de 51 possibles és un bagatge més que deficient llaurat en bona part a la manca de gol de l'equip quan surt de Palamós on tan sols ha marcat 7 dianes en 17 partits. La derrota a Ponferrada (1-0) està oblidada i després de la jornada de descans d'ahir, el Llagostera comença avui a preparar una nova final al Nou Estadi contra el Bilbao Athletic dissabte (18.00).

El Llagostera ha fet 23 dels 30 gols a Palamós. El gol s'ha convertit en un company inseparable en les últimes actuacions del Llagostera a casa i els aficionats del conjunt d'Alsina darrerament han xalat de valent amb les dues darreres victòries a l'estadi palamosí. Primer davant el Mallorca (3-0) i en l'últim partit davant l'Alcorcón (4-0). Això ha fet que el Llagostera mostri dues cares ben diferents a casa i a fora. De fet les darreres xifres golejadores dels gironins a casa no tenen res a envejar les dels equips capdavanters.?El Llagostera en els últims quatre partits a casa ha fet nou gols i únicament n'ha encaixat un, el que va rebre el porter René Román fa sis jornades quan el migcampista del Girona, Àlex Granell, va decidir el derbi des del punt de penal (0-1). Aquesta dinàmica positiva com a local és la que intentaran estirar els gironins dissabte contra un filial basc que arriba a l'alça després de derrotar dilluns l'Oviedo a San Mamés (2-1) i acostar-se a un punt dels d'Alsina.

Una altra història ben diferent és quan els davanters llagosterencs han de fer gols lluny de Palamós, uns escenaris que fan que els d'Alsina vegin la porteria rival de la mida d'una porteria d'hoquei. Els del Gironès lideren el dubtós honor de ser el conjunt menys realitzador a fora dels 22 que competeixen a la Segona Divisió A amb només 7 gols en 17 desplaçaments. A més a més, amb 34 gols rebuts també són el conjunt més golejat. La sequera de punts a fora també va acompanyada d'una manca de gol alarmant. De fet, el Llagostera únicament ha foradat la xarxa rival en dues ocasions en els últims set partits a domicili. El Llagostera va iniciar aquesta negativa ratxa a Saragossa (1-0), va continuar a Pamplona davant l'Osasuna (3-0) i a Vitòria contra l'Alabés (1-0).?Després va arribar l'estèril gol de Jesús Imaz a Tenerife (3-1) i seguidament qui va marcar a fora va ser David Querol a Elx (1-1). Posteriorment i en les dues darreres sortides els blaugranes han tornat cap a terres gironines sense fer gols i el que és pitjor, sense cap punt per culpa de les derrotes a Valladolid (3-0) i a Ponferrada (1-0).

Ja fa setmanes que Alsina recorda que el calendari podria reservat una clocada d'ullet al Llagostera. I?és d'aquestes deu darreres jornades, més de la meitat (6) els gironins les disputaran a Palamós, per nomes quatre a fora. Bilbao Athletic, Nàstic, Oviedo, Córdoba, Almeria i Saragossa seran els rivals del Llagostera Palamós. No serà bufar i fer ampolles ja que són dos rivals directes i quatre que lluiten per pujar a Primera. Per contra, les darreres quatre oportunitats per trencar la malastrugança de triomfs i la sequera golejadora a fora seran als estadis del Numància, l'Osca, el Mirandés i el Leganés.

Avui, proves a Emilio Sánchez

Per al partit contra el Bilbao Athletic de dissabte, Alsina seguirà amb la baixa important al seu esquema com és la de David Querol. El reusenc encara no està recuperat i en principi s'hauria de perdre el seu tercer partit consecutiu. De la seva banda, Alberto Escassi està pendent de veure si millora durant aquests dies tot i que hi ha confiança que pugui estar disponible per dissabte. L'extrem José Carlos ja està a punt tot i que després de tres mesos lesionat, li manca encara ritme de competició. Els que no hi seran segur seran el jove Nando Quesada, lesionat de gravetat al genoll ni Emilio Sánchez, que es va trencar a Ponferrada i les proves que se li faran avui determinaran l'abast de la lesió.