Acasa cap lleó s'atreveix amb el Llagostera. Tercera victòria consecutiva a Palamós. 3 a 0 al Mallorca, 4 a 0 a l'Alcorcón i ahir, davant un rival directíssim, 2 a 1 al Bilbao Athletic. El novè triomf de la temporada, tots com a local, és d'un valor incalculable perquè, a banda de sumar tres punts que continuen alimentant el somni de la permanència, enfonsen un Bilbao Athletic que amb el 2 a 1 d'ahir s'allunya a quatre punts dels gironins. I tot gestat en dos minuts màgics, del 68 al 70, en què un autogol de Yeray i el 2-1 de Benja van ser suficients per capgirar el 0-1 inicial d'Aketxe.

És una evidència que si la permanència passa per Palamós, els d'Alsina tenen molts números de seguir, la temporada vinent, per tercera campanya consecutiva a la Segona A. L'equip blaugrana, com a local, es mostra molt fiable i, per postres, cada setmana té més suport de l'afició. Ahir, 3.156 espectadors, rècord per cinquena vegada consecutiva, gràcies a les promocions que el club fa en els establiments que llueixen el cartell de cada partit. I molts voldran repetir, perquè ahir, sense un futbol de grans quirats, sí que van poder gaudir d'una tarda d'emocions i satisfacció.

Els primers compassos de partit van estar marcats per l'ensopiment. Dues fuetades de Pitu per despertar la grada van ser les primeres accions atacants dels d'Alsina. Els dos xuts del saltenc van aconse?guir arrencar els primers aplaudiments de la nombrosa parròquia que ahir va respondre a la crida de la directiva blaugrana. Ocasions d'Aketxe i Guarrotxena ben resoltes per René van ser les dues millors oportunitats del Bilbao Athletic a la primera meitat. Juanjo i Fofo, lesionats, van abandonar el partit abans d'hora i en el seu lloc van entrar Benja i Imaz. El Llagostera no va abaixar els braços tot i el doble cop d'haver perdut dos dels homes que darrerament a Palamós estaven més endollats i en un mateix minut va disposar de dues oportunitats: una falta comesa sobre Imaz la va executar Pitu i va obligar Remiro a refusar a córner i en el posterior llançament des de la cantonada qui ho va provar va ser Benja, però novament el porter dels bascos va evitar que els d'Alsina marxessin al descans amb avantatge.

Amb la voluntat d'oblidar la malastrugança dels primers 45 minuts per les lesions de Juanjo i Fofo i de posar en més problemes el conjunt del Cuco Ziganda van sortir els d'Alsina a disputar la segona meitat, davant un filial basc que en el primer temps va deixar mostres de les seves intencions amb arribades de dos dels seus millors homes, Guarrotxena i Aketxe. Precisament aquest últim, el mitjapunta, un dels homes de més qualitat dels bilbaíns va fer emmudir els 3.156 espectadors quan als quatre minuts de la represa va etzibar un xut des de fora de l'àrea que es va endinsar per l'escaire esquerra de René. La rèplica dels locals no va trigar a arribar, al minut 51, Benja va baixar i cedir a la perfecció l'esfèrica perquè Imaz des de fora de l'àrea enviés un fort xut a la base del pal dret de Remiro. Poc després, una caiguda a l'interior de l'àrea de Natalio va encendre els ànims dels aficionats locals; el col·legiat, de la Fuente Ramos, no va fer cas de de les queixes dels jugadors i públic llagosterenc.

René va mantenir els blaugrana amb vida. Amb el Llagostera bolcat a buscar la igualada, el Bilbao Athletic volia fer més gran la ferida i si no ho va aconseguir va ser gràcies a les intervencions miraculoses del porter. Per exemple, l'exjugador del Jaén va resultar providencial quan va resoldre un u contra u amb Villalibre i una arribada en solitari amb xut final de Seguín. El Pitu dels bilbaíns, Ager Aketxe, va fer tremolar el travesser i l'estadi palamosí. Ho va advertir Alsina en la prèvia i no s'equivocava, el filial de l'Athletic Club té a joves promeses que en un futur competiran a la Primera Divisió i un d'ells és Aketxe, el talentós migcampista esquerrà dels bascos va enviar una pilota al travesser des de l'aparcament de casa seva que d'haver entrat hagués suposat un cop moral molt dur.

De la suor freda per la pilota al travesser d'Aketxe es va passar a l'èxtasi i la bogeria per la remuntada dels locals. En dos minuts els d'Alsina van capgirar el 0 a 1, primer amb una dosi de fortuna gràcies a la centrada de José Carlos des de l'interior de l'àrea i que el central Yeray en l'intent de refusar es va introduir la pilota al fons de la seva porteria. I dos minuts més tard, va aparèixer Benja. El davanter barceloní va definir a la perfecció en un u contra u amb Remiro després d'una nova assistència de José Carlos. Era el 2 a 1 i el crit de guerra del Llagostera, "ho somiem, ho fem", agafava més força i sentit que mai. El Llagostera encarava la recta final del matx de manera immillorable tot i que els visitants no donaven el braç a tòrcer. L'expulsió del capità vistant Oskar Gil al minut 82 per veure gairebé de manera consecutiva dues cartulines grogues va aplanar el camí perquè els llagosterencs asseguressin la tercera victòria consecutiva a casa.