Oriol Alsina va intercanviar ahir, per uns moments, la seva posició d'entrevistat i va ser ell qui va plantejar una pregunta als mitjans de comunicació que cobrien la prèvia del Numància-Llagostera de demà. «Sabeu qui és l'equip que va líder en els úlltims cinc partits?», els va etzibar. Ell mateix va respondre: «No ho sabeu? doncs és el Llagostera». El botí en aquests darrers cinc partits és de tres victòries i dues derrotes, 9 punts, els mateixos que han acumulat Tenerife i Elx. El tècnic dels gironins va explicar que «a vegades només mirem allò negatiu, però estem en un molt bon nivell i som un equip complicat». Alsina, però, tampoc defuig de la realitat a l'hora de lamentar «el dèficit» que suposa fer l'anàlisi de les xifres lluny de Palamós i va dir que «també és cert que som el pitjor equip a fora tot i merèixer més premi en moltes ocasions» (2 punts de 51).

Falten nou jornades per acabar la Lliga i el Llagostera no es rendeix. Ahir, després de l'entrenament realitzat a Palamós i abans d'emprendre avui el camí cap a Sòria, el preparador va analitzar l'enèssima oportunitat que se li presenta al seu equip de trencar amb el malefici que els persegueix a domicili. Segons va apuntar «ja fa jornades que no aprofitem el fet de guanyar a casa, i a veure si per fi podem fer un pas endavant a fora». Per Alsina puntuar a Los Pajaritos «seria bo, ens donaria molt d'oxigen».

Fent un cop d'ull a la classificació, hom podria pensar que els sorians, (15ns amb 42 punts), viuen amb tranquil·litat i sense gaires urgències el tram final de Lliga, un pensament que Alsina no comparteix: «tothom s'hi juga molt i serà complicat perquè el Numància mira cap amunt i cap avall, està a set punts del play-off i a vuit del descens»>. Del rival de demà, un Numància que no ha perdut en els sis últims partits casa, Alsina diu que «és un equip molt intens, amb jugadors determinants, que ens obligarà a estar molt alerta». La clau per vèncer per primer cop lluny de Palamós serà «pedalar més fort que mai, tenir un instint de supervivència, lluita i entrega més elevat que el rival». Si passa això des de demà mateix i fins el cinc de juny, Alsina assegura que «tindrem moltes opcions de salvar la categoria».

David Querol és novetat a la convocatòria, mentre que Masó, sancionat; Nando Quesada, lesionat; Jordi López, sense el ritme adient; Emilio Sánchez, que no ha entrenat durant la setmana, i Fofo, són baixes. Aquest últim, lesionat en el darrer partit davant el Bilbao Athletic es recupera en un centre d'Andalusia. Alsina és optimista pel que fa a la seva reaparició: «crec que pel dia de l'Osca el tindrem». D'altra banda, d'un dels destacats de l'últim triomf, Alsina va dir que «José Carlos no està per 90 minuts, però, ens estem plantejant fer-lo sortir d'inici perquè és un jugador Top».

Demà, abans del matx entre el Numància i el Llagostera, el club sorià retrà un homenatge a Julio Álvarez per haver-se convertit en el màxim golejador dels sorians en el futbol professional amb 50 gols.