Una porteria de futbol fa 7'32 metres de llargada i 2'44 d'alçada. Mides reglamentàries. Són iguals per tothom, però ahir a Los Pajaritos a la UE Llagostera se li van fer més petites. Les normes de la competició, també estableixen que els àrbitres han de xiular a tots els equips sota el mateix criteri, però davant del Numància els gironins van estar en desavantatge un cop més.

Amb la responsabilitat compartida entre la manca d'encert de cara a porteria i una decisió desencertada, al final l'equip només va poder empatar un partit que mereixien guanyar. Reforçats pel triomf de la setmana passada i la manera com es va aconseguir, els gironins visitaven Sòria amb el convenciment que era el partit idoni per trencar la mala ratxa a domicili. A més de les tres baixes obligades per sanció i lesió, Oriol Alsina va afegir un quarta variació a l'onze titular que va alinear. Com ja va fer a Ponferrada, el tècnic va apostar per Alex Cruz al lateral esquerre. També destacada l'entrada d'Edu Oriol des del inici. Abans de començar Julio Álvarez va rebre l'homenatge del club i afició locals pels 50 gols que ha marcat durant la seva carrera professional, una celebració que Imaz va estar a punt de tallar d'arrel en el primer minut recollint la pilota a la frontal de l'àrea i xutant per sobre del travesser de la porteria de Munir. Un primer avís que demostrava la intenció dels gironins de sorprendre'ls. En la jugada següent, un mal rebuig de René va estar a punt d'aprofitar-lo Mateu per marcar de vaselina.

Això va canviar el ritme del joc. Superat el primer quart d'hora, una arribada per banda esquerra de Pablo Valcarce va estar a punt de rematar-la Callens al segon pal. Poc després va tornar a aparèixer Mateu i seguidament Valcarce xutant ajustat a la dreta del porter gadità. Res més fins l'última acció de la primera part, quan Natalio va controlar amb el pit a l'interior de l'àrea i va estar a punt de marcar amb un xut creuat. L'espectacular intervenció del porter local ho va evitar.

A la represa, Alsina va decidir arriscar buscant més profunditat a la banda dreta i Querol va suplir Aimar al lateral. L'equip va tardar deu minuts en treure profit del canvi, temps que els sorians van intentar aprofitar generant perill amb dos serveis de córner que van rematar Callens i Regalón. A partir d'aquest moment el partit va canviar radicalment. El Llagostera va començar a dominar el mig del camp i amb la mobilitat dels davanters va disposar de tres clares ocasions per avançar-se al marcador. Fins i tot per sentenciar. L'entrada de Jose Carlos i Benja van refrescar l'atac, i primer Natalio rematant alt, després Benja creuat, i finalment Imaz en un u contra u amb Munir que el lleidatà va enviar al cos del porter, van desaprofitar l'opció de marcar.

I es va complir un dels tòpics del futbol. Qui perdona ho acaba pagant. En aquest cas, però, amb l'ajuda de l'àrbitre, que a set minuts del final i a instàncies de l'assistent, va castigar amb penal una centrada de Medina que Querol va rebutjar amb la cara. Tot i les protestes, i enmig de la incredulitat, indignació i desesperació dels gironins, Julio Álvarez no va fallar. Però els d'Oriol Alsina no van baixar els braços i al final la seva insistència va obtenir el premi del gol.

En la última jugada del partit i amb el temps complert, Benja va tocar amb el cap una pilota de Pitu Comadevall penjada a l'interior de l'àrea i Natalio, aquest cop sí, va rematar al fons de la porteria. No va donar temps ni de celebrar-lo. El partit es va acabar amb un empat que no feia justícia als mèrits d'uns i altres sobre el terreny de joc. Mirant-ho en positiu, l'equip suma el tercer punt lluny de Palamós . Tot la setmana abans de rebre al Nàstic en un partit en què els gironins podrien encadenar la millor ratxa de resultats de la temporada. Un triomf que donaria un impuls al conjunt d'Alsina.