Sovint es recorre a l´escàs bagatge fora de casa (només 3 punts) per intentar explicar el per què el Llagostera, un rival més que solvent al Nou Estadi, ocupa llocs de descens. Aquest és un argument irreprotxable, números en mà, però n´hi ha un altre que potser ha passat més desapercebut i que, al cap i a la fi, també ha acabat sent determinant: la condemna dels onze metres. Els blaugranes, amb 8 penals en contra aquesta temporada, igualats amb Osasuna i Còrdova, són el segon equip de la lliga més castigats en aquest aspecte i només els supera el Nàstic, amb 9, precisament el proper rival que passarà per Palamós. Molts d´aquests vuit penals en contra han sigut, com a mínim, dubtosos, i sobretot han acabat penalitzant molt l´equip els tres últims, contra el Girona, el Ponferradina i dissabte passat al camp del Numància, perquè almenys han representat deixar escapar cinc punts.

En la primera volta del campionat el penal més polèmic en contra va ser al camp de l´Albacete i va significar la derrota contra un rival directe. Jona va marcar poc abans del descans després d´una suposada falta dins l´àrea d´Escassi sobre Portu. Els altres xuts de càstig des dels 11 metres van tenir conseqüències menys lesives. En la primera jornada unes mans de Chus Herrero van permetre l´Osasuna sentenciar (0-2) de penal a mitja hora del final, i a Alcorcón (6-1) els madrilenys van obrir la golejada després d´una caiguda de Fernando. Contra el Bilbao Athletic René va aturar brillantment el xut de Guarrotxena amb 1-0 al marcador i vint minuts de joc per davant, però els blaugranes van acabar caient 2-0. Davant l´Osca la pena màxima tampoc va tenir conseqüències: Luis Hernández, amb 2-0 a favor dels gironins, va ser víctima d´una falta d´Imaz que l´àrbitre Eiriz Mata (el de l´ascens contra el Nàstic) va fer repetir dues vegades entenent que els jugadors havien entrat a l´àrea abans d´hora. El primer cop havia sigut gol, el segon, René va aturar-lo i el tercer, se´n va anar als núvols.

En els 13 partits que s´han jugat de la segona volta el Llagostera ha vist com li xiulaven tres penals més en contra. Tots tres polèmics i en moments clau. Contra el Girona, per una empenta d´Aimar sobre Mata a tres minuts del final que va permetre Granell dóna el triomf als de Machín; i a Ponferrada després d´una rigorosa acció de Masó que va donar a Acorán l´oportunitat de deixar els tres punts a El Toralín. Dissabte a Sòria, per segona sortida consecutiva i també en el tram final d´un partit que, com a mínim, feia pinta de 0-0, el col·legiat, fent cas de l´assistent, es va equivocar marcant els 11 metres per unes pressumptes mans de Querol quan el jugador del Llagostera havia rebutjat la pilota amb la cara. Julio Álvarez va fer l´1-0, encara que aquest cop la fortuna va acompanyar una mica i en el darrer segon Natalio salvava un punt gairebé miraculós (1-1).