El primer enfrontament a terres gironines entre el Llagostera i el Nàstic després del play-off de fa dos anys és sens dubte un dels partits més esperats de la temporada. Sobretot des de Tarragona, on ja en el partit de la primera volta es va palpar un ambient d'excitació molt gran amb la visita dels llagosterencs al Nou Estadi. Les ganes de venjança d'aquella històrica eliminatòria d'ascens a Segona A (13-14) van fer que el clima a l'estadi tarragoní contra l'equip que dirigeix Oriol Alsina fos d'allò més hostil. La victòria per 2-0 va apaivagar una mica els ànims i va aparcar la rivalitat fins a al partit de la segona volta. La bona dinàmica del Nàstic, que lluita per pujar directament a Primera, i la motivació que suposa per a ells enfrontar-se al Llagostera, els ha tornat a encendre.

Ahir mateix, el president tarragoní, Josep Maria Andreu, va confirmar que no té previst asseure's a la llotja al costat de la presidenta del Llagostera, Isabel Tarragó, i que veurà al partit al costat dels seguidors granes. «El que tenim clar és que serem amb l'afició, perquè no hi ha cap voluntari per anar a la llotja de Palamós» va assegurar durant l'acte de la fotografia oficial del Nàstic, que es va fer ahir al Nou Estadi. Andreu ja va veure el partit final del play-off del 2014 a la graderia supletòria amb els seus aficionats, disgustat amb la directiva gironina per les poques entrades que havia cedit al Nàstic.

Les declaracions d'Andreu són el primer tret en un foc creuat en què, de moment no vol entrar el Llagostera. El Nàstic doncs serà el primer club des que el Llagostera és a la Lliga Adelante que no envia representació de la junta a la llotja. Andreu va revelar la negativa d'assistir a la zona noble just després d'haver assegurat que la ferida del no ascens del 2014 estava «absolutament tancada». «La vam tancar amb l'ascens a Segona A l'any passat i guanyant-los de manera clara i contundent a Tarragona (2-0)?davant moltíssima gent», deia. En aquest sentit, Andreu negava també que el partit fos especial. «No. És una final de les 8 que ens queden i l'hem d'encarar com això. El que hem de fer és anar al camp del Palamós, del Llagostera, demostrar que som millors i guanyar»», afegia. Andreu va qualificar de «simpàtic» el cartell del partit del Llagostera on René i Juanjo imiten Astèrix i Obèlix.

Amb Josep Maria Andreu al capdavant, dissabte (18.00) l'afició tarragonina tindrà una bona representació a Palamós. Tant és així que està previst que entre avui i demà el club grana demani un nou paquet d'entrades al gironí, ja que el primer, de 600, s'està venent a molt bon ritme. «Sempre que hi hagi aforament disponible els en cedirem», assegura Tarragó. En el cas que així sigui, el club ampliarà un sector més de la zona de Preferent per encabir-hi tota l'afició visitant.

Alsina, centrat en el partit

Aliens als intents de polèmica i d'escalfar el partit, el Llagostera continua preparant el partit. Ahir l'equip va treballar a Palafrugell amb la mirada posada en el duel contra el Nàstic, un partit que, malgrat ser el rival que és, des del vestidor es veu com una final més. Com les que han jugat i guanyat darrerement a Palamós contra Bilbao Athletic, Mallorca o Alcorcón. Tres punts vitals per seguir creient en la salvació i pels quals el paper de l'afició local, com últimament, ha de ser molt important. «Serà un partit disputat. Tots volem guanyar però nosaltres ara estem molt bé», recorda Tarragó. En aquest sentit, la presidenta anima els socis i aficionats a recollir la seva entrada a les oficines de Llagostera i Palamós aquesta setmana (de 17:30 a 20:00). Cal recordar que per aquest partit els abonats blaugrana han de passar per les oficines de l'entitat a retirar -de franc- la seva entrada. Tarragó va explicar que «el ritme és bo i cada cop van venint més socis» però que serà a finals de setmana quan s'acostin més abonats. Tarragó demana que els seguidors hi vagin «aviat» a retirar-les i «ajudin» l'equip. Després de batre tres partits consecutius la millor entrada al Palamós-Costa Brava, és força probable que dissabte hi torni a haver rècord d'espectadors i no es descarta que hi hagi ple.

Esportivament parlant, Alsina podria tenir disponible Emilio Sánchez i recuperarà Jordi Masó, després de complir sanció. Els únics descartats del tot són els lesionats Fofo i Quesada. A Tarragona la infermeria també s'ha buidat i fins i tot el migcampitsa georgià Giorgi Aburjania ja s'entrena amb el grup, després de ser baixa contra l'Oviedo. L'únic dubte és saber si el central Marí, que havia d'estar a punt diumenge passat, es recuperarà a temps.