Enratxat. Dos gols salvadors en les dues últimes jornades mantenen amb vida el Llagostera en l'esprint final de la Lliga. El davanter de Canals, Natalio Lorenzo, ha resultat decisiu en els dos darrers partits dels blaugrana: dues dianes seves han permès als d'Alsina sumar dos punts vitals per continuar veient un fil de llum al final d'un túnel que ja s'albira. Fa dues jornades a Los Pajaritos i davant el seu exequip, va igualar el gol del Numància quan el partit ja agonitzava (1 a 1, min. 92). I el passat dissabte, en el duel català davant el Nàstic, novament l'atacant valencià va neutralitzar el gol visitant, obra de Naranjo, per assegurar un punt d'or (1 a 1) que, això sí, caldrà fer bo aquesta setmana a Osca. Davant els tarragonins, l'ex del Numància va aprofitar una assistència d'Edu Oriol per establir el segon empat a 1 consecutiu i ajudar a signar la millor ratxa dels d'Alsina de la temporada amb 2 victòries, 2 empats i 1 derrota (8 punts de 15).

Tot i arribar a finals de gener -Natalio va rescindir amb el Numància a la recerca de més minuts (13 partits i 1 gol amb els sorians)-, el davanter del Llagostera ja ha igualat la marca golejadora de dos companys que, a diferència d'ell, sí van iniciar la Lliga amb els blaugrana, com Juanjo Expósito i David Querol. Els cinc gols de Natalio amb els llagosterencs els ha celebrat en les darreres cinc jornades, per bé que tres d'ells els va anotar d'una tacada en la golejada per 4 a 0 davant l'Alcorcón. Va ser una estrena d'allò més lluïda com a golejador blaugrana. Aquell dia, Natalio es va destapar amb un hat-trick en dotze minuts que va liquidar el matx al primer temps i que ja a la segona meitat Fofo s'encarregaria de tancar.

Natalio ha tingut la confiança d'Oriol Alsina des del minut 1, i sempre ha sortit de titular. Un home clau per a l'entrenador. Des de l'arribada de Natalio al club de la Costa Brava, el davanter centre de seguida va convèncer Alsina; tant és així que tres dies després de la seva presentació com a blaugrana ja debutava com a titular davant el Lugo, una presència a l'onze que no ha abandonat més. Contra el Nàstic va encadenar la seva tretzena titularitat consecutiva. Aquesta mateixa temporada, a les ordres de Jagoba Arrassate, l'actual davanter llagosterenc reclamava més protagonisme a les files del Numància amb qui en tretze partits havia marcat un gol. Ara, amb els gironins, Natalio, que ja s'enfila als 1.518 minuts, agraeix i retorna en forma de gols la confiança que li brinda Alsina (13 partits, 5 gols).

Els ànims del proper rival

Aquests dos punts que ha sumat el Llagostera contra el Numància i el Nàstic seran boníssims en funció del que passi aquest dissabte a Osca. Els blaugrana afronten la revàlida definitiva que els permetrà enganxar-se a la lluita per a la permanència amb totes les opcions o, del contrari, els condemnarà a quedar a l'espera d'un miracle. L'Osca arribarà al partit amb les bones sensacions que els va deixar la victòria a Oviedo (0-1) contra un candidat a l'ascens. "Hem d'estar contents perquè hem treballat i l'equip s'hi ha deixat l'ànima. Aquest tres punts ens fan creure una mica més en la permanència", era la declaració d'intencions que feia als vestidors, al Carlos Tartiere, el tècnic dels aragonesos Juan Antonio Anquela.

Això sí, malgrat estar fora del descens, encara falten set jornades per acabar el campionat i ni l'Osca ni el Mallorca poden respirar tranquils. Només tenen un punt de marge sobre el descens que marca el Ponferradina, i sis sobre el Llagostera. "Encara que haguéssim perdut a Oviedo jo hagués dit el mateix: estem molt contents pels tres punts però sabem que la permanència l'haurem de patir fins al darrer segon".