Queden avisats. Cada cop que Llagostera i Gimnàstic tornin a creuar els seus camins, sigui més tard o més aviat, i en la categoria que sigui, poden agafar crispetes, caramels o el que més els agradi. S'asseuen i contemplen. No cal que facin res més. El xou no trigarà a començar. Va passar fa dos anys, en el famós play-off d'ascens que tots dos van protagonitzar i des d'aquell dia que la metxa està encesa sense que ningú hagi sigut capaç d'apagar-la en tot aquest temps. Aquesta temporada, durant la primera volta de la lliga, el duel que van jugar a Tarragona no va quedar exempt de polèmica. Veient els precedents, era evident que al duel de tornada passaria tres quarts del mateix. Així ha estat. Tensió, creuament de declaracions abans i durant el partit. I fins i tot després hi ha teca per explicar. Perquè fins i tot un cop ha passat el derbi, que encara hi ha algun tema que cueja. I?més que cuejarà si segueix endavant la decisió que ahir va fer oficial el Nàstic, molest amb el tracte que el mig miler d'aficionats desplaçats van rebre a l'estadi Palamós-Costa Brava.

El club tarragoní ha presentat una queixa formal a la Lliga de Futbol Professional (LFP) denunciant la manera de gestionar l'entrada dels seguidors grana al recinte. La seva queixa, bàsicament, rau en el fet que segons el seu punt de vista a l'afició grana se la va fer esperar massa sota una intensa pluja al només habilitar un torn d'entrada. A més, comptar amb només dos membres de seguretats per escorcollar, un per un, a més de 500 persones, també ha estat un dels motius de la seva indignació. Veient aquesta situació, el mateix dissabte, es va requerir la presència del Director de Partit, que va anotar i també enregistrar tot el que estava passant perquè en quedés constància. Des de Tarragona s'assegura que tots aquests incidents van provocar que «l'últim integrant de la Marea Grana en accedir al camp ho va fer passat el minut 23 de l'enfrontament».

La nota que va emetre ahir el club grana parla també de «malestar» i un mal tracte «rebut per part de l'entitat gironina» a tots els aficionats tarragonins.

Des de Llagostera es va encaixar amb força sorpresa la iniciativa del Nàstic, alhora que no es va voler fer cap declaració al respecte amb la intenció de no entrar en cap més polèmica amb el club grana.

El gest de Benja

La cosa no s'acaba aquí. El Nàstic no va pair tot l'afer amb els seus aficionats, però tampoc li va agradar gens com el davanter del Llagostera Benja Martínez va reaccionar quan Natalio va anotar el gol de l'empat definitiu. Les càmeres de televisió capten com el vallesà, just quan la pilota entra a porteria i amb els aficionats tarragonins just al seu davant, els dedica un gest despectiu agafant-se les seves parts íntimes. El?Nàstic ha enviat les imatges al Comitè de Competició i confia que l'organisme pertinent decideixi si aquesta reacció és o no sancionable.