El Llagostera organitza un autocar de seguidors per donar suport a l'equip en el transcendental partit contra l'Osca d'aquest dissabte a El Alcoraz (18.00). De moment, segons va informar ahir el club, ja hi ha una trentena d'aficionats inscrits, una xifra que s'espera que augmenti durant la jornada d'avui i demà. L'expedició sortirà de Llagostera a les 11 del matí i tornarà després del partit. Els socis tenen el viatge gratuït (20 euros per als que no ho són). Les entrades tenen un preu de 18 euros per als adults i de 5 per als menors de 14 anys.

L'Osca també és conscient de la importància del partit i per això està preparant un ambient «especial» per amenitzar el prepartit. El club i la marca Cervezas Ambar convidaran els assistents al tast de productes des de dues hores abans de l'inici del duel. A més els jugadors arribaran junts a l'estadi, en autocar (16.30) per tal que l'afició els pugui rebre i donar suport ja des d'una hora i mitja abans del duel.

És la final de les finals. Ho tenen clar a Llagostera i també a Osca, encara que els aragonesos, amb sis punts més a la classificació i fora dels llocs de descens, s'ho poden mirar amb una mica més de respir. El de dissabte és un partit de quatre punts perquè els dos rivals s'hi juguen els mateixos interessos i, en cas d'empat final a punts, qui dictaria sentència seria l'average. El Llagostera ja el té guanyat al Mallorca i a l'Albacete, mentre que el perd amb el Ponferradina i el Bilbao Athletic. En aquesta recta final de temporada resoldrà els enfrontaments amb l'Osca (dissabte) i l'Almeria (el mes vinent). I en el cas que ens ocupa, el de l'equip d'Anquela, els presagis són bons perquè a la primera volta els gironins es van imposar (2-0).

El Llagostera ocupa el 20è lloc de la classificació, a sis punts d'una permanència que ara marquen, precisament, el Mallorca i l'Osca amb 39, i a set d'un Almeria que des de l'arribada de Gorosito a la banqueta ha protagonitzat una notable reacció que l'ha allunyat considerablement del perill. Amb el Mallorca l'average ja està guanyat (1-0 a l'illa i 3-0 al Nou Estadi) i resta pendent de què passa amb aragonesos i andalusos. A Almeria el Llagostera hi va perdre 2-1, mentre que a l'Osca el va derrotar per 2-0 en l'anada. La victòria, per tant, deixaria els d'Oriol Alsina a només tres punts del seu proper rival, que serien reals en haver-los guanyat la diferència de gols particular. Perquè la jornada fos definitivament rodona, als blaugranes també els interessaria que el Mallorca, que rep el segon classificat, l'Alabès, perdés. Amb els balears també els té guanyat aquest average. Amb qui té perduda aquesta partida és amb el Bilbao Athletic (circumstància poc preocupant perquè els bascos són lluny, cinc punts per sota) i amb el Ponferradina (0-1 a Palamós i 1-0 a El Toralín). Aquests sis punts sí que fan mal perquè a banda de donar aire a un rival directe, fan que també hi hagi perdut el duel en cas d'empat a la classificació.

Amb l'Albacete, en canvi, el rival que el Llagostera té immediatament per sota amb un punt menys (32) l'average també és favorable als gironins. En l'anada van caure 1-0 al Carlos Belmonte, però en la tornada es van desfer dels manxecs per 2-0, demostrant el seu poder com a locals.

Alsina va dirigir ahir una sessió d'entrenament matinal a Palafrugell ja amb la vista posada al partit d'El Alcoraz. Una jornada, aquesta sí, clau perquè en cas de victòria sobre el Llagostera se li obririen de bat a bat les portes del cel.