Hi ha coses que és millor dir-les com són. Sense guarniments ni literatura que ho suavitzin. La realitat és que el partit del Llagostera ahir a l'Alcoraz és per oblidar. De principi a fi. Especialment el començament, en el que un gol de David Machís en el primer minut de joc va decidir l'enfrontament.

Els gironins visitaven Osca en el seu millor moment, almenys pel que fa a resultats. Després d'encadenar 3 jornades seguides sense perdre, els d'Oriol Alsina tenien la oportunitat d'apropar-se a només tres punts de la permanència i passar a dependre d'ells mateixos per salvar la categoria. Era una jornada clau i el desenllaç també podria ser-ho, però malauradament els efectes de la derrota (3-1) són negatius.

Davant la importància del partit, el tècnic va incloure Fofo en la convocatòria. El balear va rebre l'alta mèdica aquesta mateixa setmana. La seva aposta no va quedar aquí, i va decidir revolucionar l'onze inicial fent quatre canvis. Alguns tan destacats com sorprenents. Introduir Tito Ortíz a l'eix de la defensa avançant la posició d'Escassi al centre del camp, a més d'apostar per Benja a la punta d'atac en el lloc de Juanjo. També recuperar Ríos a la banda. Però Alsina no comptava amb encaixar un gol en la primera acció del partit, i tot el plantejament va quedar en res. Una bona triangulació de l'Osca va acabar amb una centrada de González per banda dreta que Machís lliure de marca va rematar al fons de la porteria de René amb un xut creuat. El gol no només va avançar als locals, sinó que també va fer trontollar la confiança dels gironins.

Dos minuts més tard, Fran Mérida va intentar fer la ferida més gran amb un llançament llunyà que la defensa va rebutjar. Novament González va superar Álex Crux en velocitat, però en aquesta ocasió el seu intent no va trobar rematador. L'Osca va tornar a provar-ho amb un xut desviat d'Íñigo. La primera aproximació del Llagostera va arribar al minut 11 amb una centrada de Ríos que Natalio no va encertar a rematar. En un inici de partit marcat pel domini local, els gironins es van veure superats en totes les facetes del joc. També en l'estratègia, que després d'un servei de cantonada va acabar amb el segon gol de l'Osca. Íñigo López va aprofitar una errada de marcatge a la frontal de l'àrea petita per marcar. En la jugada següent podria haver-se posat encara més difícil si René no atura un xut de Machís. Un minut més tard, el porter gadità no va poder fer res per evitar el tercer gol. En una acció calcada a l'anterior córner, Íñigo López va repetir. Aquest gol va sentenciar el partit i només Benja, després de retallar a l'interior de l'àrea va posar a prova a Leo Franco. Abans Tébar va haver de deixar el terreny de joc per molèsties el turmell, i el seu lloc el va ocupar Pitu Comadevall.

Tímida millora

A la represa, Alsina va fer entrar José Carlos substituint Querol. En una primera jugada, Benja va intentar retallar distàncies amb un xut que va sortir per damunt del travesser. A la segona meitat els aragonesos van dedicar-se a gestionar l'avantatge i això va permetre al Llagostera tenir més control de pilota. Però sense profunditat. Al minut 60, Natalio no va poder aprofitar un mal refús de la defensa local. Arruabarrena i Benja, un a cada àrea, també van fallar. L'empenta del Llagostera només va donar fruit a quatre minuts del final. La recuperació de José Carlos a la sortida de pilota de la defensa rival li va permetre recuperar-la i superar Leo Franco després que un defensor desviés el xut de l'andalús. Els gironins podrien haver posat més emoció al partit si en una última acció Natalio hagués aprofitat una passada de Pitu.

El marcador ja no es va moure i l'enèsima decepció a fora era una realitat. Aquesta, però, especialment dolorosa, ja que unida a l'empat del Mallorca allunya els gironins a 7 punts de la salvació. Ara els d'Alsina afronten dos partits seguits a Palamós. El primer, contra l'Oviedo.