Si salvar-se ja era una empresa complicada fa set dies, més ho serà ara, després de la dura derrota al camp de l'Osca del passat dissabte (3-1). L'ensopegada no només ha impedit que el Llagostera sumi algun punt, sinó que deixava via lliure perquè els rivals directes s'escapessin. El primer que ho va fer va ser el mateix Osca, ara setzè i a 9 punts dels gironins. Tot un món. La derrota de l'Almeria i els empats de Mallorca i Ponferradina són l'única notícia més o menys positiva per als d'Oriol Alsina, que tancaven el cap de setmana a 7 punts de la permanència. A més, l'empat de l'Albacete els ha permès mantenir-se en la vintena posició i no caure al penúltim lloc, un dels perills que els amenaçava. Encadenar dues victòries contra Oviedo i Còrdova a casa en aquestes properes jornades seria un gran pas per reactivar el somni de la permanència, però ni tan sols així l'equip aconseguiria sortir de les úlimes places.

Si els blaugrana acaben perdent la categoria, no cal ser un geni per explicar que la principal causa del descens a Segona B haurà estat el pèssim bagatge aconseguit lluny de la Costa Brava. Una altra història ben diferent i que manté un fil d'esperança de cares a la salvació són els registres com a local, l'únic escenari en el qual els d'Alsina s'hi han apuntat les 9 victòries que comptabilitzen. Perquè a fora, els números són demolidors. El 3-1 encaixat a Osca fa que els blaugrana desaprofitessin la dinovena ocasió de guanyar lluny de casa, on l'equip ja hi ha encaixat fins a 16 derrotes. El botí és ínfim, amb uns tristíssims 3 punts dels 57 possibles gràcies als empats esgarrapats a Montilivi (2-2), Elx (1-1) i Sòria (1-1).

11 mesos sense guanyar fora

D'aquí aproximadament un mes, concretament el 7 de juny, es complirà un any de l'última victòria a fora dels d'Alsina. Aquell dia del passat 2015, el Llagostera marxava per la porta gran i acomiadava la temporada del seu debut a la Segona Divisió A imposant-se al Nuevo José Zorrilla de Valladolid per un contundent 2 a 4. Els gols de Jesús Imaz, Sergio León, Eloy Gila i Arturo servien per posar la cirereta al pastís a una gran temporada en la qual els del Gironès finalitzaven en la novena posició.

Des d'aquell darrer partit de la temporada passada, el Llagostera no ha sabut ni pogut tornar a vèncer lluny de Palamós i ja començant pel primer partit d'aquesta temporada que van disputar a Lugo (1-0), jugar a domicili s'ha convertit en un calvari i en una missió impossible

"Ho seguirem intentant"

Un dels més explícits a l'hora de valorar l'enèssima ensopegada a domicili va ser el migcampista saltenc, Pitu Comadevall. L'ex del Girona, a les files llagosterenques des del 2012 i un home que per la seva veterania les ha vist de tots colors, no va amagar que "és el dia més dur des que estic al Llagostera, però, ho seguirem intentant fins al final". El de Salt admetia que s'acaben les oportunitats i s'agafava a les dues finals seguides que cal jugar a Palamós: "Tenim dos partits consecutius a casa on hem de sumar sis punts per reenganxar-nos a la lluita per la salvació".