Amb l'estrepitosa decepció de dissabte al camp de l'Osca encara per digerir, a una distància enorme de l'objectiu i amb ben poc marge de maniobra, n'hi ha molts que veuen al Llagostera mort i enterrat. Els que assenyalen la Segona Divisió B?com el destí inevitable dels blaugrana tenen arguments per fer-ho i més si tiren d'hemeroteca. Perquè els precedents no ajuden gens ni mica els gironins. Són 33 els punts que s'han aconseguit passades 36 jornades i 7 els punts que hi ha respecte a la permanència. Un món. Al llarg d'aquestes últimes 15 temporades, les que pertanyen al nou segle, trobar un equip que hagi estat capaç de mantenir la categoria en una situació idèntica o pitjor es converteix en una missió pràcticament suïcida. N'hi ha alguns que ho han intentat, però que sempre han acabat ben enfonsats al pou sense cap opció de sobreviure. Però n'hi ha un, d'entre tots els casos possibles, que té diversos paral·lelismes i que al final es va acabar salvant. Tan sols un. I?a Llagostera el tenen ben a prop.

Amb el calendari pressionant, el Girona 11/12 va poder eixugar una distància tan àmplia per mantenir-se a la Segona Divisió A. Va arribar a tenir la salvació a 7 punts, com ara els llagosterencs;?això sí, amb un partit més de marge (era la jornada 35 i no pas la 36, com ara). El cas és que va signar una embranzida final de llibre que li va permetre marxar de vacances fora dels últims quatre llocs. Tot, en un any d'allò més estrambòtic en el qual el quart per la cua se salvava perquè el Vila-real B havia de baixar sí o sí per culpa del descens del seu primer equip.

Després de la jornada 36 (les mateixes que s'han jugat ara), el Girona tenia 32 punts i la permanènci era a 7. Això sí, en aquell cas no quedaven 6 partits per tancar la lliga com ara, sinó 7 perquè la jornada 30 s'havia aplaçat i calia jugar-la més endavant. Tot i aquest petit avantatge en comparació al Llagostera actual, la proesa dels gironins va ser per emmarcar. Entrenats per Javi Salamero (l'ara secretari tècnic llagosterenc), van aconseguir 17 dels últims 21 punts (14 de 18, si s'agafen les darreres 6 jornades). Es van desfer del Guadalajara per començar (1-4), el que els va permetre posar-se a 4 de la salvació a falta de 6 partits. Llavors, van arribar les victòries contra Alcoià, Còrdova, Vila-real B?i Múrcia, així com els empats amb el Nàstic i Recreativo. Tot, per acabar en una més que meritòria quinzena posició, amb 3 punts de marge respecte el pou.

A banda de Salamero, aquell Girona comptava a la seva plantilla amb dos futbolistes que a dia d'avui integren el vestidor del Llagostera:?el davanter Benja Martínez i del migcampista Marcos Tébar.

Per emular la gesta, els d'Alsina necessiten ratllar la perfecció en un tram final de calendari amb quatre partits a casa (Oviedo, Còrdova, Almeria i Saragossa) i els desplaçaments als Miranda i Leganés.