El migcampista de l'Oviedo Jon Erice va advertir ahir sobre el «perill» del Llagostera, a qui visiten

dissabte. «No serà fàcil, ni molt menys, ja que es tracta d'un rival molt perillós a casa seva, on ha aconseguit la major part dels punts que té. En els últims deu partits, només ha encaixat quatre gols, és molt fort com a local i per allà han passat equips com l'Alcorcón, que va perdre 4-0, o el Valladolid i l'Alabès, als quals els van derrotar per 3-0. Ens costarà molt treure els tres punts», va puntualitzar Erice.

La reaparició de Fofo a Osca, unes setmanes després de lesionar-se coincidint amb la visita del Bilbao Athletic a Palamós, és un bon motiu per a l'alegria enmig de tant desencís entre la parròquia del Llagostera. La derrota a Osca (3-1) de dissabte només va tenir una lectura amable en clau gironina: veure novament damunt el rectangle de joc al davanter balear. Fofo va entrar a la segona meitat (min.62) substituint Ríos Reina i va tenir l'oportunitat de disputar l'última mitja hora del transcendental duel contra els aragonesos. Aquest jugador va ser una de les nombroses incorporacions que el club d'Isabel Tarragó va realitzar en el mercat d'hivern per mirar de fer més mal a les porteries rivals.

Fofo, procedent del Mallorca, va començar tastant la banqueta i el tècnic Oriol Alsina el requeria com a revulsiu per desencallar partits o mirar de buscar una reacció a les acaballes dels enfrontaments. De mica en mica, va gaudir de més protagonisme i va passar de la banqueta a l'onze inicial. Fofo va ser titular en tres partits consecutius, protagonitzant, a més a més, actuacions destacades. En el primer partit de Fofo com a titular, ara fa sis jornades, aquest es va estrenar com a golejador en la victòria a casa davant l'Alcorcón (4-0), el dia del hat-trick de Natalio. Posteriorment, també va saltar a l'onze a l'estadi del Toralín en la derrota davant la Ponferradina (1-0) i per últim, la seva tercera titularitat consecutiva va arribar davant el Bilbao Athletic a Palamós (2-1).

A partir d'aquell dia, Fofo va caure de l'onze inicial, però no per qüestions tècniques o tàctiques, sinó, per culpa d'una lesió ?desafortunada quan s'havia guanyat la confiança d'Alsina. Era el minut 35 del partit davant el filial basc quan una topada amb Ramalho el va enviar a l'hospital. Els pitjors pronòstics es van apoderar dels llagosterencs perquè tot feia pensar que el davanter del Llagostera patia un trencament dels lligaments encreuats del genoll dret.

Afortundament, les proves mèdiques van determinar que la lesió de Fofo era menys greu del que es temia en un principi i tot va quedar en un edema ossi a nivell superintern de la tíbia que tant sols ha fet que es perdés dos partits. En menys d'un mes ja ha tornat a jugar. Les previsions dels metges apuntaven que Fofo hauria d'estar allunyat dels terrenys de joc, aproximadament un mes, però l'ex Mallorca ha escurçat el temps previst; la lesió patida davant el Bilbao Athletic es va produir el passat 9 d'abril i en el darrer partit dels gironins a Osca, el passat 30 del mateix mes, Fofo es va tornar a calçar les bótes. Fofo, que suma un gol i 537 minuts amb la samarreta blaugrana, té la difícil missió juntament amb la resta de companys de protagonitzar unes sis últimes jornades de Lliga immaculades per salvar al Llagostera d'un descens cada vegada més difícil, però, ni molt menys impossible. En aquest sentit els dos propers partits seguits a casa (Oviedo i Còrdova) seran determinants i els sis punts són innegociables.