La Lliga va aprovar ahir que la temporada que ve comenci el 21 d'agost tant a Primera com a Segona i que acabi el 21 de maig a la màxima categoria i el 25 de juny a Segona (en el cas dels equips que disputin la final del play-off, perquè la fase regular es clouria el dia 11 d'aquell mes).

Segons va anunciar el president de Laliga, Javier Tebas, ara es traslladarà la proposta de calendari a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per a la seva aprovació definitiva. Aquesta temporada ja hi va haver tensió perquè cada organisme defensava una proposta diferent, fruit de les males relacions que hi ha entre Tebas i Villar.

Les dates aprovades preveuen que la final de la Copa del Rei es jugui el 28 de maig i que no hi hagi partits entre el 23 de desembre de 2016 i el 2 gener 2017, desapareguent, per tant, la jornada que hi va haver enguany a Primera en plenes festes de Nadal. La Supercopa, que obriria la temporada espanyola oficialment, es jugarà els dies 12 i 15 d'agost, tot just un mes després del final de l'Eurocopa i a pocs dies de l'inici de la lliga.

Javier Tebas va afirmar que «no hi haurà futbol per Nadal perquè el conveni signat amb l'AFE diu que no es pot jugar en aquelles dates». A més, el president de Laliga va explicar que els representants dels clubs van votar l'aprovació del nou reglament de drets audiovisuals. «Érem l'única lliga d'Europa que no tenia aquest document i, després de la centralització dels drets de televisió que es va produir amb l'aprovació del Reial decret llei 5/2015, hem de treballar en aquesta línia». Així va apuntar a més que es regularan altres aspectes com les entrevistes, l'estat de la gespa, la publicitat de leds, la il·luminació o la banda ampla perquè les retransmissions es vegin perfectes.