La derrota de l'Almeria i els empats de Mallorca i Ponferradina la passada jornada van fer que, malgrat la rotunda desfeta a Osca (3-1) el Llagostera continuï bategant. La salvació segueix estan lluny però el doble compromís a Palamós davant Oviedo i Còrdova aporta un bri d'esperança per a pujar ara sí, al darrer tren cap a la permanència. Arriben dos partits transcendents per les aspiracions de salvació però Alsina i els seus homes només pensen en el d'aquesta tarda contra l'Oviedo. De fet, els sis que resten per a la finalització ho seran. Ara bé, la fortalesa dels blaugrana a Palamós és un factor molt a tenir en compte i a aprofitar i més davant un Oviedo que no està del tot fi lluny del Nuevo Tartiere aquesta segona volta. Alsina podrà disposar de Chus Herrero i d'Escassi però manté el dubte de Tébar, que no s'ha entrenat durant tota la setmana. Tito o Emilio ?Sánchez podrien ser l'alternativa si el madrileny no es recupera. En atac, Alsina reconeix que Fofo és una opció tot i que no tingui encara prou ritme de competició.

Els gironins no perden a l'estadi des del febrer (0-1 contra el ?Girona) i esperen allargar la bona ?dinàmica de tres victòries i un empat. Ahir en la compareixença a ?l'escenari del matx, Alsina va voler ?avisar que l'Oviedo és «un històric que per circumstàncies juga a Segona però el seu hàbitat natural és la ?Primera». Els asturians es troben ?instal·lats a la part alta en plena ?lluita per l'ascens i pel el ?maresmenc, compten amb jugadors que ?«marquen les diferències i per tant serà un duel de màxima dificultat». Després de l'ensopegada a l'Alcoraz (3-1) Alsina considera que «quan ens claven una patacada, la primera sensació és d'impacte. Ara bé, quan passen les hores torna a aparèixer la mentalitat de lluita perquè estem acostumats a patir». Segons el tècnic el cop moral rebut a Osca ja és passat perquè, «l'equip s'ha entrenat molt bé i amb moltes ganes que comenci el partit».

Del fet positiu de jugar dos partit seguits a casa, (Oviedo i Còrdova), Alsina és d'aquells que prefereix anar pas a pas. «Primer pensem a fer un tres de tres», va dir el maresmenc afegint que «els nostres rivals tenen partits de màxima exigència i si guanyem ens podem trobar en una situació immillorable a quatre punts de la salvació».

El rival dels del Gironès, imposa molt de respecte al tècnic perquè tan sols ha encaixat quatre gols en els darrers vuit partits i caldrà que «mostrem les nostres millors armes». Uns valors que Alsina resumeix així: «intensitat, agressivitat esportiva i mentalitat guanyadora total». Tot i que els asturians fa nou partits que no guanyen lluny del Carlos Tartiere, Alsina creu que «l'Oviedo és un equip top i un altre monstre».

«Res no serà definitiu»

Quan acabi el partit, Alsina té clar que «no ens haurem salvat ni tampoc haurem baixat de categoria, però, sí que tenim clar que la situació és complicada perquè cada setmana queden menys partits». Alsina s'agafa als números del seu equip a l'estadi a per continuar mantenint encesa la flama de la salvació. «A casa estem molt bé i els resultats són immillorables. Encaixem pocs gols i si n'hem perdut algun ha estat de forma immerescuda».

El Llagostera confia a poder comptar novament amb el suport del jugador número 12. «Necessitem que la gent sigui decisiva. Volem que vinguin aquells que animin i confiïn que podem aixecar això. Els que no hi creuen no cal que vinguin».

De la seva banda, l'Oviedo arriba amb l'obligació de sumar els tres punts per mantenir la plaça de promoció i de passada pressionar l'Alabès, en la d'ascens directe. Els asturians tenen les baixes de ?Verdés per sanció i de Johanesson i Jonathan Vila per lesió, mentre que Cervero, Rivera, Bautista, Font i Omgba no van viatjar per decisió tècnica. El central juvenil Josín Matínez és la gran novetat de la llista. L'Oviedo va arribar ahir al migdia a terres gironines i a la tarda es va exercitar al Josep Pla i Arbonès de Palafrugell.