Va completar els 95 minuts amb bona nota i va ser segurament l'altra gran notícia del dia. I més per d'on venia. "Ha lluitat moltíssim per recuperar-se. Li falta ritme de partits i per tant, el mèrit és doble pel partit que ha realitzat". La novetat que més va cridar l'atenció en l'onze titular del Llagostera dissabte davant l'Oviedo va ser sense cap mena de dubte la del defensa, Ruymán Hernández. El futbolista canari es va lesionar de gravetat, (ruptura del lligament encreuat del genoll esquerre), la temporada passada a l'Heliodoro Rodríguez López de Tenerife i des d'aquell 19 d'abril de 2015, l'ex Recreativo de Huelva no havia tornat a tastar la titularitat. Més d'un any després va tornar a saltar a l'onze inicial. Tot i això caldrà veure si quan Escassi es recuperi, Alsina li seguirà fent confiança o tornarà el malagueny a l'onze. Això sí, Ruymán ha guanyat ja la partida a Jorge García com a primer recanvi a l'eix.

Després de 45 partits, Ruymán va tornar a estar entre els onze escollits. El canari era un home feliç per partida triple: victòria de l'equip, retorn a l'onze i porteria a zero. Del partit que va servir per tornar a veure'l a l'onze, Ruymán el va valorar com "molt complicat davant un rival que amb ben poc et generava ocasions". Un dels que van posar a prova a Ruymán i companyia va ser Koné però la bona tasca dels llagosterencs, va fer que René marxés amb el 0 al caseller. Per a Ruymán una de les claus que expliquen la vital victòria davant l'Oviedo, a banda de "saber competir" va ser que "vam saber aprofitar les ocasions i ells no". Una circumstància que el defensa dels gironins recorda que no sempre s'ha produït. "En moltes ocasions, aquesta temporada hem trobat a faltar el gol i ara en aquesta fase final la sort sí que ens acompanya".

Dissabte no va ser el debut de Ruymán aquesta temporada. El d'Arucas va reaparèixer en la jornada 28 al Martínez Valero d'Elx, quan al minut 81 va entrar al rectangle de joc substituint Chus Herrero. Van ser 9 minuts que no van tenir continuïtat fins que dissabte, davant l'absència d'Escassi, Alsina va confiar la titularitat a Ruymán. El defensa valorava l'estrena a l'onze en el tram final de Lliga explicant que havia estat "una prova de foc perquè l'altre dia a Elx van ser nou minuts i ni me'n vaig adonar". "Sempre he estat preparat i al millor nivell per quan el míster em donés l'oportunitat". El canari es mostra satisfet d'aportar el seu granet de sorra de cara a "intentar ajudar als meus companys a aconseguir el més important, que és el triomf".

Òbviament, el defensa de Gran Canària era un home feliç per tornar a completar un partit sencer i començar a deixar enrere una lesió que comporta una recuperació de tants mesos. Tot i això, Ruymán considera que el fet més important de dissabte "va ser la victòria de l'equip, independentment de si jugués o no". El central del Llagostera admet que la inactivitat comporta que el ritme no sigui l'adequat. "Després de més d'un any sense ser titular em pensava que estaria pitjor,. Les sensacions d'entrada van ser d'anar revolucionat i un pèl cansat". Una sensació, afegeix, que a mesura que els minuts van anar passant va variar. "Al final em vaig trobar millor i vaig aguantar bé, però, si hagués fet de lateral com he fet algun cop, hauria patit més".

Totes les esperances

Ruymán, novament a la primera línia de foc, també va contribuir que l'equip oferís la millor versió. Aquella que els d'Alsina mostren quan juguen a Palamós i que és una imatge diametralment oposada a la mostrada a domicili. "Sí que hi ha molta diferència. Els rivals a casa seva són difícils i ens costa jugar-los de tu a tu, dominar-los, un joc que sí que fem a casa". Ruymán espera que "la irregularitat que hem mostrat aquesta temporada ara canviï en aquestes cinc jornades que queden i salvar-nos com sigui". El canari està esperançat amb la continuïtat del Llagostera a Segona A. La recepta de Ruymán de cares a assolir la salvació "és oblidar-nos dels altres i intentar sumar de tres en tres. "És veritat que depenem dels altres, però, si no guanyem nosaltres de que ens servirà?". Els blaugrana reben el Còrdova diumenge al Palamós-Costa Brava (17.00) en el segon partit que disputarà com a local de manera consecutiva.