Dissabte 22 d'agost del 2015. Dos gols de Pucko i Roberto Torres donen la victòria a l'Osasuna (0-2) a l'Estadi Costa Brava de Palamós en un resultat que, tot i el que pugui semblar veient la complicada situació del Llagostera a la classificació, no va ser premonitori del rendiment de l'equip d'Oriol Alsina jugant com a local aquesta temporada. I especialment contra els denominats equips «grans» perquè, de fet, a banda de l'Osasuna, només Leganés i Girona (per 0-1) han guanyat a Palamós entre els equips que lluiten per l'ascens de categoria (els deu primers) i un altre, Nàstic, hi ha empatat. Rivals qualificats com Alabès, Elx, Alcorcón o Oviedo hi han perdut, com també ho han fet dos històrics en hores baixes com el Valladolid i el Mallorca.

En un tram final de Liga on el Llagostera ha de rebre a Palamós dos equips de la zona alta, aquest diumenge el Còrdova i el Saragossa en l'última jornada, la facilitat per convertir l'estadi de la Costa Brava en una terra hostil per als «grans» pot ser un de les esperances a les qual es pot aferrar l'equip que entrena Oriol Alsina. El primer repte serà diumenge (19.00) contra un Còrdova que, després derrotar el darrer cap de setmana amb un solitari gol de Pedro Ríos, ha tornat a agafar empenta en la seva lluita per jugar el play-off i ara és vuitè, amb els mateixos punts que el Girona, i a només un de l'Oviedo, que marca el tall.

Curiosament els asturians són el darrer equip que va perdre a Palamós, 2-0 dissabte passat amb dos gols de l'enrauxat Natalio, i ara veurien amb molts bons ulls que el Llagostera frenés la marxa d'un del seus perseguidors. Com també ho farien Girona, Oasuna, Saragossa, Elx, Alorcón... Diumenge molts equips que lluiten per l'ascens seran «seguidors» de l'equip del Gironès.

La fortalesa del Llagostera a casa és ben clara en els últims mesos, els últims a guanyar a Palamós i per la mínima (0-1) van ser el Girona en el derbi del febrer i el líder, Leganés, al gener; però aquesta solidesa com a locals l'equip d'Oriol Alsina ja l'està cimentant des de la tercera jornada de Lliga, allà el llunyà mes de setembre, quan va derrotar l'Alabès. L'actual segon classificat va caure a Palamós per un contundent 3-0 amb gols de Pito, Juanjo i del ja oblidat brasiler Giva.

Altres grans tardes del Llagostera aquesta temporada han estat les golejades contra l'Elx per 3-1 (Juanto, Imaz, Giva i Benja) el mes d'octubre ; i l'espectular 4-0 davant l'Alcorcón el 27 de març amb tres gols de Natalio i un darrer de Fofo. El 3-1 contra el Valladolid, també de la primera part de la temporada amb dos gols de Juanto i un de Benja; i el 3-0 al Mallorca del març (2 gols de Juanjo i un de Pitu) també figuren en les tardes que no es volen oblidar.