Festa Major. Si el poble de Llagostera viu aquests dies la celebració de la seva festa patronal, ahir, l'equip d'Oriol Alsina hi va voler contribuir oferint una nova alegria a la seva gent. Onzena victòria de la temporada, totes a l'estadi palamosí. El repte pels d'Alsina era el d'aconseguir per primera vegada en tota la temporada dues victòries consecutives i amb el 2 a 0 davant l'Oviedo més el triomf d'ahir, gràcies a un solitari gol del davanter lleidatà Jesús Imaz, això ja és una realitat. L'escalada cap amunt dels blaugrana continua sense aturador i el somni de la salvació cada vegada agafa més força a manca de quatre finals, tot i que la distància segueix sent de 4 punts. En la propera jornada a Anduva i contra el Mirandés, assolir la tercera victòria consecutiva i vèncer per primera vegada lluny de la Costa Brava seria per tirar coets i creure més que mai en el lema dels llagosterencs: ho somiem, ho fem. Ahir els del Gironès van engreixar un xic més les espectaculars xifres que acumulen a casa: 5 victòries i 1 empat en els darrers 6 partits.

Els blaugrana van sortir esperonats a seguir engreixant els excel·lents registres a casa: 4 victòries i 1 empat amb 12 gols a favor i 2 en contra en el segon partit seguit a Palamós. El rival imposava respecte, però, com s'explica en l'himne dels del Gironès, el Llagostera "no té sostres, ni límits ni por de res". Amb la parella de centrals més habitual, Escassi-Chus Herrero, escudats als laterals per Edu Oriol i Álex Cruz, amb Tébar i Tito per davant de la defensa, José Carlos i Imaz a les bandes i en la punta de la llança Natalio i Juanjo. La primera aproximació va anar a càrrec dels andalusos, una centrada des del costat esquerre va ser rematada a l'interior de l'àrea amb el cap per Nando, però, el porter gadità dels locals es va apoderar de l'esfèrica sense problemes (min.1). El Còrdova ja d'entrada va voler deixar clar que no havia vingut a fer turisme a la Costa Brava i als cinc minuts, després d'un córner que va acabar amb una acció embolicada dins l'àrea, la pilota la va recollir Caballero a la frontal, el madrileny va etzibar un fort xut que va sortir fregant el pal dret de René (min.5).

Els d'Oltra van perdonar l'ocasió més clara tres minuts més tard, una centrada de Nando des de la banda dreta va anar a parar als peus de Fidel i aquest, sense oposició, incomprensiblement i quan semblava més fàcil enviar la pilota a dins que a fora, va enviar la pilota als núvols (min.8). La sort estava acompanyant els d'Alsina davant un Còrdova dominador i que pressionava uns blaugrana que no sabien com desampallegar-se dels atacs visitants.

Primera arribada, primer gol. Aquest domini i superioritat, però, no va ser obstacle perquè els gironins en la primera ocasió de la qual van disposar, l'aprofitessin a la perfecció. Efectivitat del 100% gràcies a la connexió Pitu-Imaz. Una assistència marca de la casa del saltenc Pitu va acabar als peus de Jesús Imaz, aquest va marxar sol cap a la porteria de Razak i driblant el porter del Còrdova, el lleidatà va marcar a plaer el primer gol de la tarda (min.14) davant l'alegria de la parròquia local. Imaz anotava el seu cinquè gol del curs i empatava a la taula de golejadors llagosterencs amb Juanjo i Querol, tots tres amb cinc i a dos de Natalio. A més a més, la cinquena diana d'Imaz significava acabar amb una sequera d'onze partits sense veure porteria. L'1 a 0 va deixar un pèl groguis els cordovesos, mentre que als gironins els va donar ales de cara a creure's que un dels altres grans de la Lliga podia caure al fortí palamosí. Als 24 minuts, els blaugrana ho van tornar a provar, novament Pitu, ara des del costat dret va enviar una assitència, però, el capità Juanjo, un pèl forçat, va enviar un xut llunyà a la dreta de Razak. El Còrdova, conscient, que no podia fallar si no volia allunyar-se dels llocs de play-off d'ascens, buscava amb insistència l'empat a un, però, no comptava que a la porteria local hi havia un mur anomenat René.

Als 28 minuts una combinació entre Andone i Xisco va acabar amb un xut perillós d'aquest últim en què René, mitjançant una intervenció espectacular, va evitar que l'electrònic mostrés l'empat a un. El Còrdova posava el joc i les ocasions, però, el factor més decisiu i que separa l'èxit del fracàs, és a dir, el gol, el posava el Llagostera. Abans d'enfilar el camí cap als vestidors, els locals ho van provar amb dues arribades que no van suposar gaire perill per a Razak, un xut de falta de Pitu (min.40) i un des de la frontal de José Carlos que el porter ghanès va aturar en dos temps (min. 44). La primera meitat acabava amb aquella màxima que diu que qui perdona ho acaba pagant, ara bé, tothom era conscient que a la segona meitat caldria picar molta pedra per conservar el mínim avantatge.

A la represa, el Llagostera va sortir a defensar l'1 a 0 amb l'habitual intensitat i empenta que demana Alsina als seus homes, el matx va baixar de revolucions i el maresmenc als deu minuts del segon temps va canviar peces, va entrar un home de caire defensiu i de contenció com Tito i va marxar el davanter Juanjo. L'acompanyant del capità a la davantera, Natalio, molt vigilat no disposava de cap ocasió i sense alimentar-lo de pilotes era impossible que el valencià allargués la seva bona ratxa golejadora. Zero ocasions fins arribar al minut 81. El partit era allà on volia el Llagostera, no passaven gaires coses, els atacs dels visitants no portaven el perill que sí teníen les arribades dels d'Oltra als primers 45 minuts i tot plegat feia que el cronòmetre anés consumint minuts en benefici del Llagostera.

Els 3.568 aficionats, la millor entrada de la temporada superant els 3.156 del dia del Bilbao Athletic, no gaudien d'un bon espectacle dels seus jugadors i a mesura que el partit s'apropava cap al final la impaciència, nerviosisme i tensió anava en augment, conscients que l'avantatge dels d'Alsina era mínim. Al minut 73 el partit es va animar un xic, el davanter balear Fofo que acabava d'entrar al rectangle de joc substituint José Carlos, va ser objecte d'un possible penal que el col·legiat Trujillo Suárez no va considerar, l'acció va néixer d'una combinació entre Natalio i Fofo, aquest últim va caure a l'interior de l'àrea davant Deivid, però el col·legiat va decidir que el joc havia de continuar. El duel agonitzava i Alsina des de l'àrea tècnica, fet un sac de nervis, demanava un últim esforç als seus jugadors. La primera ocasió amb cara i ulls va arribar al minut 81, un xut des del balcó de l'àrea de Fidel va trobar l'excel·lent resposta de René, el porter dels gironins va refusar a córner una pilota que anava ben a prop del pal esquerre de la seva porteria. El posterior llançament des de la cantonada el va rematar amb el cap el defensa Rodas a la dreta de la porteria llagosterenca. Els dos equips ensumaven el final i el Còrdova pressionava per mirar d'esgarrapar com a mínim un punt del fortí Palamós-Costa Brava, però, en aquesta segona volta i sobretot en aquesta recta final de Lliga, els astres semblen haver-se alineat per fer del Llagostera un equip pràcticament imbatible a casa.

Els gironins van administrar a la perfecció l'1 a 0 i sense apropar-se amb perill a la porteria de Razak en va fer prou per endur-se tres punts d'or. La segona victòria consecutiva, un fet inèdit fins ahir, era una realitat i el somni de la salvació continua més viu que mai, això sí, guanyar el primer partit a fora és més que una necessitat, una obligació, a Anduva hi haurà l'enèssima oportunitat.