El Llagostera i el Palamós es fusionaran en un únic club en les properes setmanes, per tal d'afrontar ja la temporada que ve reconvertits en una nova entitat. Aquesta és la informació que té previst revelar demà als socis el president del degà, Joan Pau Pérez, en la trobada informativa amb els socis que ha convocat per exposar les línies de futur. La proposta ha sortit del mateix Palamós, el Llagostera l'ha vist amb bons ulls i des de fa una setmana les reunions per avançar en la gestació del projecte han sigut contínues. Avui n'hi ha prevista una altra, on per exemple es podria debatre el nom que tindrà el club i que, en cap cas, serà l'actual UE Llagostera. En aquest sentit es podria optar per mantenir el nom de Palamós (fundat el 1898 per Gaspar Matas és el més antic de Catalunya, i a Espanya només el supera el Recreativo) o apostar per la marca Costa Brava, que els blaugrana ja van introduir en la seva denominació oficial aquesta temporada aprofitant la conversió en SAE.

En els propers dies s'han d'anar resolent moltes de les incògnites que hi ha ara mateix sobre aquest projecte. El que sí que està clar és que l'actual entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, tindria plens poders a l'àrea esportiva, com fins ara, i que ell s'encarregaria de coordinar els tres equips sènior del nou club, un a Segona A o Segona B (en funció de si es pot assolir la permanència del Llagostera, ara a 4 punts de distància, en els quatre partits de lliga que resten a la categoria de plata), un altre a Tercera Divisió, aprofitant la plaça del Palamós, i un darrer molt probablement a Primera Catalana si el filial blaugrana assoleix l'ascens (a falta de dues jornades per acabar la lliga de Segona segueix líder amb 4 punts de marge sobre el Palafolls i pot celebrar l'èxit guanyant aquest cap de setmana el Cornellà). L'actual SAE es mantindria inalterable amb els mateixos dirigents (Isabel Tarragó i Oriol Alsina en són els accionistes principals) tot i que es podria buscar la manera perquè actuals directius del Palamós poguessin accedir als òrgans de decissió de la nova entitat.

Una vegada els dos clubs hagin presentat el seu projecte de fusió serà el moment perquè rebin l'aval dels socis. En el cas del Llagostera no hi ha d'haver cap problema perquè la decisió estarà en mans dels accionistes i el control de la SAE és absolut per part dels membres del Consell d'Administració. El degà sí que haurà de dur la fusió a una assemblea de socis, i serà allà on Joan Pau Pérez haurà de convèncer els seus abonats de la necessitat de fer aquest pas. De fet el president del Palamós sempre ha sigut un gran defensor dels acords de col·laboració amb el Llagostera i sense anar més lluny diumenge passat, des de Rubí, on el club de la Costa Brava va certificar la permanència a Tercera, ja avançava que «ells són el nostre principal patrocinador i com més junts treballem, més bé en sortirà el Palamós».

El Llagostera i el Palamós mantenen una estreta relació des que l'ascens dels blaugrana a Segona A el 2014 va obligar-los a buscar un nou escenari per als seus partits perquè el Municipal no reunia els requisits mínims de la LFP. Descartat compartir Montilivi amb el Girona, que era la primera opció, es va pensar en Palamós. El Llagostera ha fet moltes reformes al Nou Estadi (canvi de gespa, instal·lació de cadires a tota la grada, millores a vestidors i sala de premsa) i paga uns diners al degà com a compensació per compartir amb ells la instal·lació. En el seu moment el club d'Isabel Tarragó, el Palamós i l'Ajuntament van firmar un acord per cinc temporades.

D'aquesta manera el Llagostera, que presumiblement desapareixerà com a tal, es confirma com un nou club amb base a la Costa Brava centre, seu a Palamós i ambició de recuperar la Segona A en cas de descens aquesta temporada. Al poble s'hi mantindrien alguns equips base i possiblement també l'actual filial, que seria l'equip C del nou club.