El Llagostera és el pitjor equip de la categoria a fora i també el més golejat lluny de casa. En els 19 desplaçaments realitzats fins ara, els d'Alsina han encaixat 38 gols i lluny de Palamós a la porteria dels llagosterencs l'esfèrica sempre ha acabat traspassant la línia de gol. En alguna ocasió més d'una vegada com el dolorós 6 a 1 davant l'Alcorcón al Santo Domingo o els 3 a 0 encaixats a el Sadar de Pamplona o al Nuevo José Zorrilla de Valladolid. En canvi, la història canvia com de la nit al dia si es tracta de comparar els gols que encaixen els gironins a l'estadi Palamós-Costa Brava, darrerament, un escenari que s'ha convertit en un autèntic fortí amb quatre victòries i un empat en els darrers cinc partits

Si a domicili s'encaixen gols a cabassos i a la porteria rival costa Déu i ajuda fer-ne, el Llagostera vestit de local és dels més forts de la categoria. Amb 12 gols rebuts a Palamós, el conjunt d'Oriol Alsina és el cinquè equip menys golejat a casa només superat per l'Osasuna i l'Alcorcón amb 9 gols encaixats cadascun i el Leganés i el Mallorca amb el mateix número de derrotes a casa (11).

Derrotes mínimes, sinònim que per guanyar a la Costa Brava cal suar de valent. De les cinc derrotes que ha patit el conjunt del Gironès a casa, cap ni una ha vingut acompanyada d'una golejada i els dos rivals que s'han emportat els tres punts de l'estadi Palamós-Costa Brava amb una diferència més àmplia de gols han estat l'Osasuna i el Tenerife, aquests dos conjunts es van imposar als blaugrana per 0 a 2.

Aquesta fiabilitat a l'estadi palamosí la reconeix una vegada i una altra el mateix tècnic del Llagostera, Oriol Alsina, «a casa estem molt i molt bé i si a això li sumem l'ajuda i ànims del jugador número 12 tot és més fàcil », segons el maresmenc, «el públic ens està donant un oxigen bàsic perquè psicològicament els nostres jugadors ho noten i els fa pujar, mentre que els ànims dels rivals baixen». Un dels avantatges i factors a tenir en compte pels llagosterencs és que dels cinc partits que resten per acabar la Lliga, tres d'ells els jugaran a Palamós, dos d'ells arribaran amb aspiracions d'ascens, Còrdova (8è) i Saragossa (4t), mentre que l'altre és un rival directe dels blaugrana, l'Almeria (18è), els andalusos fora del descens tenen quatre punts més que els d'Alsina (20è amb 36 punts).