Sorpresa majúscula, ahir al vespre, al Teatre de la Gorga de Palamós: la reunió informativa que s'havia convocat per explicar el projecte de fusió entre el degà i el Llagostera als socis del primer es va convertir, inesperadament, en l'acta de defunció, almenys de moment, de la iniciativa. I tot plegat, poc més de 24 hores després de la flamant presentació de la iniciativa al Nou Estadi. Bàsicament la fusió ha quedat aturada per dos motius: els socis del Palamós, majoritàriament, hi havien expressat la seva negativa i, a més, i aquesta és la raó principal, existeix una incompatibilitat a l'hora d'unir una Societat Anònima Esportiva, com és el Llagostera, amb un club de futbol que depèn dels socis, com ho és actualment el Palamós.

Els impulsors de la fusió tenien ahir a la tarda, abans de la trobada amb els socis del degà, una reunió amb els advocats legalistes. Eren les set de la tarda quan els van confirmar que no podia fer-se la unió entre una SAE i un club sense ànim de lucre». El Palamós seguirà essent el Palamós, per tant, i el Llagostera, el Llagostera. No hi haurà fusió, de moment, i el Club de Futbol Palamós-Costa Brava queda congelat. Una hora més tard, a les vuit del vespre, al Teatre de la Gorga, i davant d'una seixantena de socis del Palamós, va esclatar la notícia. I els aficionats que havien anat a escoltar les bondats del projecte, van ser els primers d'assabentar-se que tot s'havia aturat. La presidenta del Llagostera, Isabel Tarragó; el president del Palamós, Joan Pau Pérez, i el director esportiu i entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, van ser els encarregats de donar les explicacions pertinents.

Al teatre palamosí hi havia els expresidents Emili Caballero, Miquel Aguilar i també Toni Heras, qui aquesta temporada havia estat candidat a la presidència del degà. La reunió informativa va durar molt poc temps, escassament trenta minuts, perquè a l'auditori tothom va quedar com el projecte: glaçat. A l'escenari del teatre qui primer va prendre la paraula va ser Isabel Tarragó per explicar que «posposem aquesta fusió per poder encarar-la en un futur amb més temps». La presidenta del Llagostera va afegir que «així podrem explicar més detalladament, i amb més informació, als aficionats del Palamós i del Llagostera» què és pretèn, perquè segons ella «són el més important».

Aquest sorprenent pas enrere després d'anunciar dimarts a la sala de premsa del Nou Estadi un munt de detalls d'un club que, de moment, no serà, no enterboleix, va dir Tarragó, «l'excel·lent relació social, econòmica i esportiva entre tots dos clubs, i l'Ajuntament de Palamós». La presidenta del conjunt del Gironès va lamentar que «primer de tot ho volíem explicar als socis i no volíem sortir als diaris, però, dilluns es va girar tot».

Per la seva banda, Oriol Alsina, va voler deixar molt clar que allò que havien anunciat com un superprojecte «queda congelat». El tècnic i director esportiu del Llagostera va destacar als allà presents que «si muntem una SAE, els que manarem seran els màxims accionistes». La sensació entre molts dels allà presents va ser de decepció perquè se'n va en orris un projecte que podia ser il·lusionant i que, segons va dir Alsina «en sortíem beneficiats tots dos clubs, a més a més, convertíem el futbol base en un dels més potents del país».

L'entrenador d'Arenys va explicar que «quan hem sabut tots els impediments jurídics, i que el Palamós podria perdre l'antiguitat, ho hem decidit congelar i encarar-ho, si és el cas, per amés endavant i deixar-ho en mans del socis». Alsina es va mostrar molest per alguns insults dirigits cap a ell i que ha pogut llegir aquests dies a les xarxes socials: «A tots aquells que m'han insultat els puc explicar la idea de projecte que teníem en ment, em sap greu que alguns actuïn així i que em comparin amb Piterman perquè segur que ni em coneixen».

La Federació, a l'expectativa

Abans que s'anunciés el pas enrere, i qüestionat per aquest diari sobre la fusió, el president de la Federació Catalana de futbol, Andreu Subies, havia admès que estava al cas del projecte però que no el volia entrar a valorar «fins que ens expliquin el quan, el com i de quina manera el pensen fer i els nostres serveis jurídics ho hagin analitzat». Subies advertia que hi havia diversos aspectes per estudiar i s'oferia a donar «assessorament legal» al Palamós i el Llagostera. El màxim responsable de la Federació Catalana també va dir que la fusió hauria de ser validada per la Lliga i per la Federació Espanyola abans del 30 de juny. Unes hores més tard tot plegat es va acabar ensorrant pel seu propi pes.