Quan van assabentar-se que no podien tirar endavant la fusió?

Havíem contactat amb advocats, la Lliga i la Federació. Teníem unes preguntes fetes sobre com s'havia de fer la fusió i estàvem esperant resposta. Que sortís publicat a la premsa el projecte ho va precipitar tot, perquè la nostra idea era no anunciar-ho fins que ens haguessin confirmat exactament el mecanisme a seguir. Dimecres ens va arribar la resposta. Se'ns deia que era impossible fer-ho tal i com l'havíem plantejada perquè un club i una SAE no poden fusionar-se. Caldria que el Palamós s'hi convertís i que els seus accionistes acceptessin la fusió. I hi ha altres aspectes que també ens van fer prendre la decisió d'aturar-ho, com ara que els equips de Llagostera de base no podrien seguir jugant com a Llagostera, i els de Palamós, com a Palamós, uns amb una samarreta, i els altres, amb l'altra. Havíem mirat si era possible i ens van confirmar que no.

Proposaven dir-se CF Palamós Costa Brava però tenien l'esperança que els deixessin mantenir per als equips base els noms de Llagostera i Palamós?

Sí, i ens van dir que era inviable. Per això vam prendre la decisió, i perquè també el Palamós hauria perdut la seva antiguetat, la seva condició de degà. Vam fer les consultes pertinents a la Lliga, els advocats i altres llocs i dimecres ens va arribar la resposta.

Per què no feien la consulta abans de fer-ho públic?

Ja es va preguntar abans, el que passa és que els timings es van canviar un cop el projecte va sortir als diaris. Ho volíem presentar un cop haguéssim tingut la resposta, però per una filtració tot es va fer públic abans de tenir-la. Ho havíem parlat amb la Lliga, les Federacions, el Consell Superior d'Esports... tots els estaments que hi podien tenir alguna cosa a dir. D'entrada ens van dir que hi havia un precedent en uns equips de bàsquet de Tenerife....

El millor hauria estat esperar a final de temporada?

A nosaltres ens hauria agradat fer-ho d'aquesta manera, no podíem esperar perquè el Palamós havia de fer una assemblea i votar-ho i nosaltres també havíem de citar els nostres accionistes. Per un tema legal tot havia d'estar tancat el 30 de juny. Per això no es podia demorar massa.

Què li dol més, no haver-ho pogut tirar endavant o la mala imatge que han donat?

Jo segueixo creient que el projecte era bo, que hauríem tingut un futbol espectacular. Des del moment que et diuen que les coses principals que volíem i eren bàsiques no es podien fer, doncs fora. Si haguéssim seguit els tempos que volíem, hauríem pogut informar millor la gent. No passa res, amb el Palamós seguirem tenint-hi la magnífica relació que hi hem tingut aquests dos anys, continuarem col·laborant.

Vista la reacció de part de l'afició del Palamós i del Llagostera, oposant-se a la fusió, que legalment no es pugui fer els fa un favor?

Dimecres vam tenir reunió amb la gent de Palamós i a la sortida crec que van entendre el que volíem fer. I avui (ahir per al lector) quan parlem amb la gent de Llagostera també ho entendran. Almenys sabran exactament què es volia fer i tindran una base per tenir la seva opinió.

Fusió congelada. I ara què?

Com a Llagostera estem oberts a tot. És complicat fer la fusió perquè el Palamós s'hauria de convertir en SAE i a partir d'aquí els seus accionistes aprovar-ho.

I el futur del Llagostera per on passa? Passi el que passi la temporada vinent seguiran jugant a Palamós?

Sí, això ho tenim clar, que jugarem a Palamós. Continuarem competint allà passi el que passi.

Aquesta setmana s'han trencat els ponts de diàleg amb l'Ajuntament de Llagostera?

No, jo diria que el contrari, que ha servit per fer sortir tots aquells punts en què no estàvem gaire contents. Tinc l'esperança que es reconduirà la situació i que es podran reconduir les mancances que hem denunciat.

Tot el soroll de la no-fusió pot haver distret l'equip en una setmana tan important per intentar salvar la categoria?

No, l'equip està al marge d'això. Els jugadors estan per entrenar, per preparar el partit de Miranda, i per lluitar per la salvació. Això no els ha afectat gens.

Li preocupa la reacció de l'afició dimecres que ve, al Nou Estadi, el dia d'un partit clau contra l'Almeria?

Tots som conscients del que ens juguem i que el més important és salvar l'equip. De moment estem a Segona A i tenim opcions de mantenir-nos-hi, fins al darrer moment estarem allà lluitant.

La fusió no es pot fer, però sí que el Llagostera, fent un canvi de nom de la SAE i de domicili social, es podria dir CF Palamós Costa Brava o com es volgués sense cap dificultat.

Sí, suposo que sí que es deu poder fer... Però en tot cas això hauria de ser una decisió del Consell. De moment no hi ha cap pla en aquest sentit.

Oriol Alsina deia dimecres que li sabien greu els insults que havia rebut a través de les xarxes socials. S'han sentit violentats?

Molta gent que ha opinat no la veus mai al camp. Al final qui té dret a dir-hi la seva és el soci. La majoria de coses les diuen gent de fora, però és clar que sap greu quan reps insults.

El Llagostera segueix sent un caramel per als inversors. Continuen arribant ofertes pel club?

Sí, en segueixen arribant, però de moment seguim aguantant nosaltres. Vénen de gent de tot arreu. Si ens passa pel cap vendre? Si vam aguantar a Regional, a Preferent, a Primera Catalana, a Tercera i a Segona B, també aguantarem ara que tenim l'equip a Segona divisió A.