El filial del Llagostera va tocar el cel i ahir es va proclamar campió del grup 1 de Segona Catalana i va aconseguir l'ascens directe a Primera Catalana. Una fita excel·lent per a un equip que ha realitzat una magnífica temporada. De totes maneres, els jugadors entrenats per Pep Triadú i sota l'atenta mirada d'Oriol Alsina i Isabel Tarragó, abans d'emprendre viatge cap a Miranda, on avui se la juga el primer equip, no ho van tenir gens fàcil per sumar els tres punts, tot i el contundent 4 a 1 final. Va ser la gran alegria enmig d'una setmana molt moguda al club després del fracàs de l'intent de fusió amb el Palamós CF.

A principis de setmana es coneixia el projecte de futur del Llagostera. Aquest anava lligat al degà, amb l'objectiu de fer una fusió entre els dos clubs per crear-ne un de sol. Un projecte esportiu molt gran per convertir-se en el que es diria CF Palamós Costa-Brava, amb l'ambició de convertir-lo en un referent del futbol gironí i català. Es volia aconseguir mantenir el primer equip a Segona Divisió A (UE Llagostera), el filial a Tercera Divisió (CF Palamós) i el tercer equip, a Primera Catalana (UE Llagostera B). Dimarts se'n feia la presentació oficial però l'endemà tot quedava aturat per qüestions legals: no es pot fusionar una SAE (Llagostera) amb un club sense ànim de lucre (Palamós).

Ahir al Municipal de Llagostera l'intent de fusió encara era en boca de tothom. Els ànims s'han anat apagant després que s'hagi descartat la iniciativa, però una part de l'afició segueix dolguda pel que hauria representat perdre el nom, els colors i l'escut en la nova entitat.

Entre els aficionats no agradava, en gran part, la pèrdua de la identitat del Llagostera. Sobretot el fet de fer-lo "desaparèixer" del mapa després d'haver-s'hi posat gràcies a l'èxit firmat per Oriol Alsina i Isabel Tarragó de dur els blaugrana de Regional a Segona A en una dècada prodigiosa. La massa social del Llagostera és la que és (ahir l'ascens del filial el van celebrar uns 150 espectad0rs) i també és veritat que una part de l'afició entén que els amos del projecte pensin en com potenciar-lo i busquin fórmules per captar més seguidors, traslladant-lo a la Costa Brava centre, a Palamós, on es juguen els partits. Perquè tothom sap que a Llagostera, el primer equip, ja no hi tornarà.

Un ascens somiat

Pels volts de Nadal, el Llagostera B li treia 13 o 14 punts al segon classificat de la categoria i l'equip, a mesura que anaven passant les jornades, podia començar a sentir-se guanyador degut a la victòria rere victòria que anava aconseguint.

No obstant, el futbol dóna sorpreses per a tothom i els homes de Pep Triadú van passar per un moment de temporada complicat, pel que fa a resultats, però se n'han sortit amb escreix. El mateix tècnic destacava al final del partit davant el Cornellà que "hi ha jugadors dins el vestuari que han passat per situacions personals molt complicades; tot i això, entre tots hem estat un gran equip i ho hem tirat endavant". L'ascens porta el filial blaugrana a Primera Catalana i permet oblidar el mal trago de la no-fusió a l'espera que un triomf avui del primer equip a Miranda confirmi que la permanència a Segona A és possible.

Per primera vegada a la història, el Llagostera B puja a Primera Catalana. Una fita increïble, ja que no fa gaires anys ja era fantàstic poder veure el primer equip, acostumat a viure en les categories regionals, en aquesta categoria. Amb l'equip A al futbol professional, el filial ha seguit els passos del "germà gran" i l'any que ve promet donar guerra al grup 1 de Primera Catalana on, si el Girona B aconsegueix salvar la categoria, es viuria un interessant derbi de filials.

"La situació no ha afectat l'equip perquè ha viscut aïllat i concentrat al 100% en el futbol, va assegurar Oriol Alsina en la roda de premsa prèvia a l'importantíssim partit d'avui al camp del Mirandés.

I és que, com és lògic, tot el que no sigui pensar en el partit a Anduva serà perjudicial per als interessos llagosterencs. No pot afectar els jugadors aquest aspecte extraesportiu i hauran de fer un partit molt seriós i complet per, de retruc, aconseguir una primera i decisiva victòria a domicili.