El Llagostera vol aprofitar la inèrcia positiva de les dues victòries consecutives a Palamós davant l'Oviedo (2-0) i el Còrdova (1-0) per celebrar d'una vegada per totes la primera alegria lluny de l'estadi baixempordanès.

Encadenar el tercer triomf seguit passa per no repetir la imatge del darrer desplaçament a Osca, on els d'Alsina van llençar per terra totes les il·lusions en qüestió de 23 minuts. Per tant, els del Gironès ara sí que saben que trencar la sequera a fora és primordial per seguir vius en la cursa cap a la salvació. Abans de marxar cap a l'escenari del matx, Anduva, el tècnic maresmenc va voler deixar clar que l'afer de la no-fusió "no ha afectat l'equip perquè ha viscut aïllat i concentrat al 100% en el futbol".

A l'horitzó cada vegada més es visualitza el final i, per aquest motiu, el maresmenc sap que una relliscada a aquestes alçades de la pel·lícula podria resultar fatal. "Queden quatre partits i n'hem de guanyar tres, contra el Mirandés és una final i ens hi juguem la vida". Ahir la derrota del Mallorca a Girona els va beneficiar. Guanyar voldria dir retallar segur amb el descens.

En el darrer partit a domicili disputat al Alcoraz, els gironins van engreixar els deficients registres negatius lluny de la Costa Brava, amb 16 derrotes i 3 empats (3 punts de 57). Alsina es mostra esperançat perquè "si nosaltres guanyem, segur que retallarem punts i ens aproparem a dos o a un punt de la salvació, perquè els rivals directes segur que tots no guanyaran", va raonar, destacant, a més, que tres dies més tard "rebrem un rival directe com és l'Almeria".

L'entrenador maresmenc va repassar algunes de les últimes actuacions a fora on tot i no pescar-hi els tres punts, han estat molt a la vora de fer-ho, per exemple al Martínez Valero d'Elx , a Ponferrada o a Sòria. "Estadísticament ens trobem en el moment més proper de guanyar el primer partit fora de casa", assegura un Alsina que troba "increïble no haver fet més punts a fora perquè hem fet mèrits i bon joc per sumar-ne". Si a Anduva els del Gironès tornen a caure per enèsima vegada a fora, únicament quedarà la proesa de vèncer a Butarque, l'estadi del líder Leganés, en la penúltima jornada de Lliga. Alsina creu que la recepta per trencar els pèssims registres a fora passa perquè els seus homes "surtin amb una mentalitat totalment guanyadora". El tècnic dels blaugrana vol que els seus jugadors "sàpiguen que el partit dura 95 minuts, que no es donin mai per vençuts i que s'autoconvencin de la capacitat de poder guanyar a qui sigui com demostrem a casa".

Del rival dels gironins, a banda de la coneixença minuciosa que l'entrenador del Mirandés, Carlos Terrazas, té del Llagostera, segons Alsina "un dels tècnics més pencaires de la categoria", l'entrenador dels llagosterencs creu que un dels perills dels de Miranda de Ebro és que "estan ferits pel 4 a 1 encaixat a Oviedo i a més voldran esgotar les opcions difícils, però reals, de poder fer el play-off".

En quatre dies se la juguen. Avui contra el Mirandés i dimecres davant l'Almeria, el Llagostera pot definir el seu futur a Segona A. El col·legiat d'aquesta tarda és Eiriz Mata, el mateix que va xiular un penal més que dubtós en contra dels interessos gironins al camp del Ponferradina i que va acabar costant-los la derrota (1-0). La polèmica acció es va desencadenar per una caiguda de Melero en una pugna amb Masó. Amb les baixes confirmades de Nando Quesada i Juanjo, Alsina també va descartar Edu Oriol.