El punt que la UE Llagostera-Costa Brava va sumar ahir a Anduva és dels que poden valer una permanència però també suposar un descens. És insuficient alhora que manté els gironins amb opcions a 3 jornades d'acabar la lliga, una situació que els d'Oriol Alsina haurien signat fa només unes setmanes. I més si tenim en compte que després dels resultats dels principals rivals, arriben al tram decisiu del campionat a tres punts de la salvació. Només un partit. Amb l'empat (0-0) els gironins continuen sense guanyar fora de casa. Una victòria que se'ls resisteix però que ahir tampoc mereixien

El Mirandés és, juntament amb el Girona, l'equip que més dificultats ha causat al Llagostera a la Lliga Adelante, i de fet no només són els dos únics als quals no ha estat capaç de superar, sinó que en el cas dels castellans ni tan sols han pogut fer-li un gol en quatre partits. Ahir tampoc van disposar de clares ocasions per fer-ho. Crida l'atenció que tots dos utilitzin sistemes similars. Això unit a les baixes de Juanjo i Edu Oriol va alterar els plans d'Alsina, que després de molts mesos va tornar a sortir d'inici amb trivot. La sortida dels gironins convidava a l'optimisme. En una primera acció Benja rematava desviat, i en la jugada següent era un defensor el que rebutjava un xut de Natalio. La reacció dels locals no es va fer esperar, i després d'un servei de cantonada la pilota es va passejar per l'interior de l'àrea petita de René sense que ningú arribés a tocar-la. Això va esperonar el Mirandés, que mitjançant Sangalli ho va tornar a provar amb un llançament llunyà.

Amb les idees molt més clares i dominant la zona mitja, l'equip de Terrazas va anar tancant als gironins en el seu terreny de joc amb constants arribades per banda. Després de diverses centrades sense perill, Vélez va posar a prova els reflexos de René amb un xut que el gadità va enviar a córner. En la continuació Imaz va evitar el primer gol local desviant un cop de cap que es prèviament havia tocat el travesser. Un minut més tard Álex Ortiz va desaprofitar una ocasió immillorable per marcar xutant massa alt. Ofegats per la pressió del rival, el Llagostera no va trobar la manera de generar perill. Més tard va ser Corral qui va fallar també a pilota aturada.

Un xut d'Imaz a la mitja hora de joc va canviar el ritme del partit. El lleidatà va buscar l'escaire esquerre de la porteria de Raul amb un llançament des de la frontal que el porter va enviar a córner amb una gran intervenció. Abans de la mitja part, primer Natalio i novament Imaz rematant de xilena, van provar d'avançar el seu equip. L'última ocasió de la primera meitat, però, va ser per a Oyarzun. El seu xut va acabar al lateral de la xarxa. Descontent amb el joc ofensiu de l'equip Oriol Alsina va decidir que 'Fofo' substituís Benja. El canvi va sorgir efecte, i durant els primers minuts de la represa el Llagostera va fer un pas endavant.

El control de pilota els va permetre tenir més presència en atac encara que sense profunditat. La va buscar el tècnic fent entrar Jose Carlos en el lloc d'Imaz, però l'andalús no va oferir la versió d'altres partits. Els últims vint minuts els locals van tornar a pressionar, i gràcies a això van arribar les ocasions més clares de l'enfrontament. I va aparèixer René. El porter va desviar un xut d'Alex García primer, va aturar un xut d'Abdón després i encara en una tercera intervenció va evitar el gol de Provencio. A cinc minuts del final la sort també es va aliar del costat gironí, i la rematada de Salinas va acabar tocant el pal.

El xiulet de l'àrbitre va posar punt i final al patiment del Llagostera, que acceptant la superioritat del Mirandés va donar per bo el punt. Amb aquest resultat l'equip d'Alsina es manté vintè però retalla la diferència de 3 punts amb la salvació abans de rebre l'Almeria a Palamós. Els andalusos marquen ara la salvació, per la qual cosa un triomf del Llagostera podria apropar-los més que mai a la salvació. Un partit vital si es té en compte també l'average.