La que havia de ser una jornada per escapar-se del descens va acabar sent un martiri per al Llagostera. Els d'Oriol Alsina, incapaços de guanyar a Miranda de Ebro ahir van veure a més com un rival directe com l'Almeria s'imposava a l'Oviedo, quan en principi semblava que els asturians havien de donar un cop de mà als catalans. L'Oviedo s'està jugant entrar al "playoff" i venia de golejar al Mirandès la setmana passada i tot feia pensar que podria treure un resultat positiu de la seva visita a Almeria, però la derrota final 3-1 compliquen encara més la situació del Llagostera.

Els d'Alsina han retallat la distància amb la salvació de 4 a 33 punts a manca de tres final. La primera i més important dimecres contra l'Almeria. Si els gironins no guanyen pràcticament hauran dit adéu a la possibilitat de salvar-se. Per davant dels d'Alsina queda la Ponferradina, l'Almeria i el Mallorca que estan empatats a 43 punts. La jornada que ve, a banda de la final a Palamós entre Llagostera i Almeria, el Mallorca rep l'Elx. Un partit on els homes d'Oriol Alsina tenen posades totes les esperances. L'Elx es juga entrar al play-off i, si guanya o empata a Mallorca i el Llagostera és capaç de guanyar a l'Almeria per més d'un gol escalarà en la classificació.

L'altre partit on els llagostarencs hi tindran posada l'orella és a Albacete. Els manxecs reben la Ponferradina, amb molt poques opcions de salvar-se. Ara mateix l'Albecete està enfonsat a 7 punts de la salvació amb només 9 punts per disputar-se.

La victòria de dimecres molt important sobretot si es té en compte que la següent visita del Llagostera abans d'acabar la lliga és a Butarque, al camp del Leganés, que s'està jugant l'ascens directe. Entre això i que el Llagostera ha estat incapaç de treure una victòria a fora de casa fa que les expectatives de l'equip blaugrana siguin nules en aquest sentit. L'últim partit del Llagostera en aquesta lliga, serà a casa contra un Saragossa que també està lluitant per arribar a la zona alta de la classificació, i que per tant potser també es jugarà alguna cosa. Amb tot, l'efectivitat de l'equip d'Oriol Alsina a casa fa que es confiï en aquesta victòria.

La importància de l'"average"

Els homes d'Oriol Alsina, tenen a més el repte la setmana que ve de guanyar per més de dos gols a l'Almeria, per poder superar l'equip andalús en el gol average, ja que, els catalans van caure a Almeria per un ajustat 2 a 1 en el partit de la primera volta.

A més, els d'Oriol Alsina tenen guanyat aquest aspecte contra el Mallorca, per això es fa més transcendent que mai la victòria dimecres a casa. Contra la Ponferradina, el tercer dels rivals que tenen els llagostarencs el tenen perdut, però el calendari dels de Ponferrada no és precisament fàcil aquest final de temporada.