Fa molts mesos que el Llagostera juga, una setmana sí i l'altra també, final rere final. N'ha perdut moltes, sobretot a fora de casa, però també n'ha guanyat força, sobretot a Palamós. És precisament al Municipal Palamós-Costa Brava on, degut al pèssim rendiment a domicili, el Llagostera manté la flama de l'esperança. Malgrat que molts el donaven per desnonat fa temps, l'equip ha anat salvant matxballs per arribar viu a les tres últimes jornades de la Lliga. L'hora de la veritat arriba aquest vespre amb la visita de l'Almeria a Palamós; un partit que aquest cop sí pot ser un caixa o faixa. I és que les opcions de permanència del Llagostera passen, ara ja sí, únicament per guanyar els andalusos. Qualsevol altre resultat podria ser sinònim gairebé perfecte de descens. És més, en cas de derrota avui el descens serà ser matemàtic si el Ponferradina supera l'Albacete al Toralín. Aquesta opció no es contempla des del vestidor blaugrana on, malgrat el fluix partit a Miranda de diumenge, hi ha confiança en superar els andalusos i continuar fent camí cap a la permanència. Les següents estacions seran Leganés diumege i Saragossa.

El retorn de Juanjo en punta d'atac i d'Edu Oriol al lateral dret es perfilen com les principals novetats a un onze titular on Emilio Sánchez i Pitu es disputen un lloc al costat de Marcos Tébar. Alsina molt probablement desfarà el trivot amb què va jugar a Anduva per tornar al 4-4-2 clàssic per la qual cosa Tito Ortiz també deixaria el seu lloc per a un home més de banda com Querol o José Carlos. El tècnic maresmenc té clar que l'Almeria podria renunciar a la pilota i buscar la velocitat dels seus homes ofensius (Chuli, Pozo, Jonathan Zongo, Quique). Els andalusos podrien repetir amb el doble pivot exageradament defensiu format per Lolo Reyes i Fran Vélez.

Mentrestant, l'Almeria es va instal·lar ahir a Platja d'Aro amb la moral pels núvols després d'haver remuntat diumenge passat a l'Oviedo i sumat tres punts d'or en l'estrena de Fernando Soriano a la banqueta. L'aragonès, que fins fa quinze dies era jugador de la plantilla, ha trobat la tecla i sembla que els jugadors van a mort amb les seves idees. L'Almeria té les baixes per lesió de Iago Díaz i Goñi i per sanció de José Ángel. A més a més, Fatau, Puertas i Iván Sánchez no han viatjat per decisió tècnica.

La calculadora

De ben segur que Oriol Alsina i els seus signen vèncer per la mínima i de penal rigorós a l'últim minut però pensant en possibles empats a punts al final de la Lliga, remuntar el 2-1 del partit de la primera volta al Juegos del Mediterráneo seria realment interessant i qui sap si decisiu. I és que una derrota avui faria que el Llagostera sortís perjudicat en qualsevol triple o quadruble possible empat a 46 punts amb Mallorca, Ponferradina i Almeria, la qual cosa els condemnaria -si el Ponferradina guanya- a manca de només 6 punts per jugar. El conjunt gironí només té guanyat l'average particular al Mallorca, per la qual cosa, sempre en el supòsit de perdre avui contra l'Almeria, en l'única combinació d'empat on sortirien guanyant seria contra els balears. El club ha posat les entrades a cinc euros i espera una gran entrada al Nou Estadi.