«Primer, fer una SAE al Palamós, i després, ajuntar-nos. Llavors no es perdria la condició de degà». El president del Palamós, Joan Pau Pérez, va explicar després de la reunió informativa que en un futur, i sempre comptant amb la voluntat dels socis, una solució podria ser «convertir-nos en SAE. De fet, l'Olot ho és, creada amb 60.000 euros de capital social, i a Palamós també es podria fer». Per al president del degà, l'anul·lació d'un projecte ambiciós com aquest, que hauria posat novament al mapa futbolístic la població baixempordanesa, «sap greu». Joan Pau Pérez, va afegir que «el projecte era engrescador, potent i d'un recorregut llarg». L'aturada en sec burocràticament també hauria trobat pals a les rodes per part d'un sector de la massa social del club, i en aquest sentit, Joan Pau Pérez, va dir que «aquests dies he escoltat i llegit moltes opinions, però, d'aquests que deien o escrivien això, pocs d'ells eren socis». El màxim mandatari palamosí, va dir que «faig una crida a la gent que ha criticat i a tots ells els espero que vinguin a fer-se socis del Palamós». Del primer equip del degà, ahir eren a la trobada informativa els jugadors Joan Bayona, Marc Medina i Oriol Ayala.

Isabel Tarragó, per la seva banda, va considerar que «l'aparició als mitjans de comunicació de la notícia dimarts va precipitar els esdeveniments i va fer que convoquéssim la roda de premsa aquell mateix dia». Ella també defensa que «l'única possibilitat per portar a terme aquesta fusió és que el Palamós es converteixi en SAE i això recau en mans dels socis del Palamós». Segons Tarragó «tot plegat és un procés llarg i per això la congelació del projecte, que era bonic, engrescador i que beneficiava tothom».

També va parlar Oriol Alsina: «Moltes de les coses que he escoltat no són veritat, com que volíem canviar l'escut del Palamós. Mai hem volgut treure els colors groc i blau, sinó que volíem créixer, volíem fer un futbol base potent semblant al de la Damm o el Cornellà». El tècnic va afegir que «hi ha hagut gent que s'ha permès el luxe d'insultar-me sense conèixer-me». «A partir d'ara continuarem ajudant el Palamós, per mi és una desgràcia perquè és la segona vegada que intento fer un projecte aquí. Espero que hi hagi una tercera», va tancar.