Feia mesos que era una possibilitat més que real que el Llagostera jugués la temporada que ve a Segona B. L'empat contra l'Almeria a Palamós de dimecres passat (0-0) va confirmar un descens que es va fer efectiu i matemàtic diumenge a Leganés (2-0). La segona campanya a la categoria de plata ha acabat de la pitjor manera amb el final d'un somni que va començar amb l'ascens contra el Nàstic del juny del 2014. Ha estat un any complicat en què bàsicament la incapacitat de l'equip ?lluny de Palamós ha acabat tenint el preu més elevat. A més a més, les lesions no han parat de fer la ?guitza a la plantilla durant tot el curs i algunes decisions arbitrals, en moments clau, tampoc han ajudat. L'equip tancarà la Lliga dissabte a Palamós contra un Saragossa que es juga l'accés al play-off d'ascens i que necessita guanyar per veure com se li escapa el bitllet. La plantilla gironina no torna a la feina fins demà després de dos dies de descans. Amb vistes al partit contra els aragonesos, Oriol Alsina té clar que el Llagostera «competirà» però encara no sap si donarà minuts als jugadors que menys n'han tingut durant l'any.

Tot plegat ha fet que a manca d'un partit per acabar la Lliga, el Llagostera comenci a pensar ja en el futur. En aquest sentit, la majoria de la plantilla actual queda lliure amb el descens de categoria. Això no vol dir, però, que al club li interessi poder comptar amb algun dels jugadors afectats però és conscient que prioritzaran seguir competint a Segona A. «Primer volem acabar aquesta temporada i després ja ens posarem a treballar», explica Alsina, que, tot i això, és conscient que hi haurà una forta sacsejada a la plantilla.

Tot i l'allau de baixes que s'espera, el conjunt gironí no es desballestarà del tot ja que té un bon bloc amb contracte en vigor i que no queda alliberat amb el descens. Són els casos dels porters José Moragón i Nico Ratti, els defenses Jordi Masó i Álex Cruz i dels migcampistes Tito Ortiz, Pitu Comadevall i Nando Quesada. A més a més, el club també compta, en principi, amb els jugadors que ha tingut cedits aquest curs en altres equips i que hauran de reincorporar-se a la pretemporada com és el cas d'Eloy Gila (Sabadell). També tornaran després de les seves experiències l'autor del gol de l'ascens Nuha Marong i Roger Barnils. Els dos joves jugadors encara estan en competició ja que disputen la fase d'ascens a Segona B i Segona A respectivament amb els filials de l'Elx i del Sevilla. En el cas de Nuha, a Elx ha trobat la regularitat i continuïtat que no va tenir a Sant Andreu el curs passat i s'ha revaloritzat amb 21 gols i sent el pitxitxi del seu grup de Tercera.

Natalio i Tébar, sancionats

Tots dos van veure la cinquena groga i no jugaran contra el Saragossa dissabte a Palamós.