Tots els esforços del Llagostera a la segona volta de la Lliga han resultat inútils. Ha progressat adequadament, però la reacció ha arribat massa tard. Encara falta una última jornada -malauradament, intranscendent per als del Gironès- on l'únic objectiu en joc serà marxar amb el cap ben alt i, si pot ser, brindant una darrera alegria a l'afició en el dia de l'adéu a la Segona Divisió A. Per a l'autoestima dels d'Oriol Alsina quedarà que els gironins han millorat els registres en el segon tram del campionat, on han encaixat 8 derrotes, han empatat 6 partits, mentre que han sumat 6 victòries.

Les alegries han arribat totes a l'estadi Palamós-Costa Brava, un escenari que ha fet somiar i creure en la salvació fins a les acaballes. A l'espera del resultat de dissabte davant el Saragossa que servirà per posar el punt final a dues temporades a la Segona A, els llagosterencs a partir de l'equador de la competició sumen 6 victòries, 6 empats i 8 derrotes (24 punts de 60), mentre que en els primers 21 partits de Lliga, el botí va ser de 17 punts de 63 en joc. Només el Girona ha guanyat a Palamós en la segona volta, un triomf per la mínima (0-1) i que es va produir un llunyà 27 de febrer. Si la flama de la salvació s'ha mantingut encesa, ha estat gràcies a l'excel·lent rendiment dels gironins davant la seva parròquia. De fet, en aquests moments el Llagostera ja fa més de tres mesos que no sap què vol dir perdre a l'estadi palamosí.

A la segona volta, l'únic equip que pot presumir de victòria a l'estadi Palamós-Costa Brava és el Girona. Els de Pablo Machín es van endur els tres punts del derbi gràcies a un polèmic penal a cinc minuts pel final que va transformar Granell. Posteriorment a aquella derrota davant els blanc-i-vermells (0-1), per Palamós hi han caigut equips com el Mallorca (3-0), l'Alcorcón (4-0), el Bilbao Athletic (2-1), l'Oviedo (2-0) i el Còrdova (1-0).

Com la nit i el dia

Si com a local el Llagostera hi ha celebrat totes les victòries que acumula després de 41 partits disputats, un total d'11, la pel·lícula canvia espectacularment si la comparativa es fa amb allò que han sumat els blaugranes a domicili. Amb el trist honor de ser l'únic conjunt que no ha guanyat cap partit lluny del seu estadi, els d'Alsina presenten el següent botí a fora: 21 partits, 4 empats i 17 derrotes (4 punts de 63). A més a més, els llagosterencs s'han convertit en l'equip menys golejador (9 gols) i en el més golejat (40).

En canvi i fent cas a la dita, com a casa, enlloc. Malgrat el decebedor últim partit a Palamós que va frenar i molt les aspiracions de permanència, l'empat sense gols davant un rival directe com l'Almeria, els resultats del Llagostera a casa en el tram final de curs són més que positius. En aquests moments, els d'Alsina encadenen set partits sense perdre davant la seva gent amb 5 victòries i 2 empats. A?més a més, René en aquest període d'imbatibilitat només ha encaixat dues dianes. Una dada significativa de la fortalesa del Llagostera a casa queda reflectida en els 12 gols rebuts com a local, una estadística que converteix els d'Alsina en el segon equip menys golejat a casa per darrere de l'Alcorcón (11). Aquests positius números aconseguits a l'estadi, però, no amaguen que la clau de l'èxit és la regularitat i en aquesta matèria el Llagostera ha obtingut un suspens majúscul.