"En el dia més difícil de la meva carrera esportiva, també és el dia que més missatges d'ànims he rebut. Gràcies i força!". Aquestes són les paraules que va piular en el seu compte de Twitter el tècnic Oriol Alsina ahir després de confirmar-se el descens de forma matemàtica del seu equip a Segona B.

El tècnic d'Arenys de Mar fa dies que tenia assumit que mantenir el seu Llagostera a Segona Divisió A era pràcticament impossible. De fet, només un miracle hauria permès evitar el descens, i ja se sap que els miracles en el món de l'esport gairebé no existeixen. Sigui com sigui, la realitat és que el Llagostera va posar ahir punt final a una etapa de dues temporades a Segona A. El tècnic dels de la Costa Brava més enllà de lamentar-se per haver perdut la categoria, va començar la seva intervenció a la sala de premsa, assegurant que "és el pitjor dia de la meva carrera esportiva, però no el pitjor de la meva vida. Hi ha moltes situacions pitjors". Alsina va continuar recordant que "aquests dos anys hem crescut molt, i ara tot serà molt més fàcil per competir a Segona B".

És evident que a ningú li agraden les derrotes, però Alsina sempre s'ha caracteritzat per ser positiu. En aquest sentit, Alsina va admetre que "han estat 15 anys seguits de grans èxits", per afegir que "ara ens toca continuar com sempre, i intentar tornar ben aviat. Hem de muntar un nou projecte, amb humiltat i molt treball a Segona B. No podem oblidar que som un equip d'un poble de vuit mil persones. Lluitarem al màxim amb la nostra humilitat per intentar repetir un fet com aquest. Sabem que és molt difícil, però demà -avui- haurem de tornar a pensar per competir a Segona B".

Molts seguidors, conscients del cop, van aprofitar les xarxes socials per fer costat a Oriol Alsina, que juntament amb la presidenta Isabel Tarragó han estat els principals artífexs d'haver pogut gaudir d'aquestes dues temporades a la Segona Divisió A. Alsina va reconèixer que "hem estat patint des de fa molts mesos, i per fi aquest patiment s'haurà acabat. Si estem aquí -descendits a Segona B- és per un simple fet: no n'hem sabut més".

Mentrestant, el tècnic local, Asier Garitano estava d'allò més content, i és que el Leganés es jugarà l'ascens a Primera Divisió aquest proper cap de setmana al camp del Mirandés en un caixa o faixa. "Espero que tinguem un gran dia a Miranda. No mirarem els resultats dels rivals", va assegurar Garitano. De fet el Leganés depèn exclusivament d'ell mateix per aconseguir una fita històrica, no en canvi el Nàstic, que necessita guanyar i esperar una ensopegada dels madrilenys per pujar directament a Primera, com sí que va fer ahir l'Alabès, que torna entre els més grans del futbol estatal.