El Llagostera seguirà jugant la temporada que ve a Palamós tot i el descens de categoria i la impossibilitat manifesta per impediments legals de fusionar-se amb el degà, com els dos clubs havien pactat fa algunes setmanes. Des que els blaugranes van tancar la Lliga Adelante dissabte passat amb una espectacular golejada (6-2) que va deixar en evidència el Saragossa i el va expulsar dels llocs de play-off, la gran incògnita era confirmar quin seria l'escenari dels partits a Segona B. Baixar de categoria redueix dràsticament els ingressos del club i, per això, el Llagostera va demanar a l'Ajuntament de Palamós una revisió dels imports que, en concepte de lloguer, havia d'abonar. S'havia especulat amb l'opció d'anar a jugar a Palafrugell o, fins i tot, la de tornar al Municipal de Llagostera; finalment l'opció escollida és ?seguir al Nou Estadi.

"Estem molt contents perquè nosaltres ens volíem quedar a Palamós i ho hem aconseguit. Se'ns ha reduït més de la meitat el cost per l'ús del Nou Estadi. En principi la idea és fer un nou conveni per tres anys", explicava ahir la presidenta Isabel Tarragó, que ha anat de reunió en reunió aquests últims dies en busca de concretar una entesa satisfactòria. El Llagostera no volia allargar més la incertesa i ja havia marcat el dia d'ahir com a clau per acabar prenent una decisió. Finalment els blaugranes seguiran al Nou Estadi i mantindran el seu projecte de convertir-se "en el club de futbol de referència de la Costa Brava. Estem molt bé a Palamós i la gent del poble i dels municipis veïns ens han rebut amb els braços oberts", relatava Tarragó. Dilluns mateix el club preveu llançar ja la nova campanya d'abonaments per a la pròxima temporada. El descens de categoria comportarà una rebaixa en els preus.

Per la seva banda el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Palamós, Joan Barba, explicava que "ens van dir que calia adaptar al seu nou pressupost els preus que pagaven per usar el Nou Estadi. Hem arribat a una entesa que s'acabarà de polir la setmana que ve quan firmem el nou conveni". Barba pensa que tenir el Llagostera al municipi, malgrat que hagi deixat la LFP, segueix sent un reclam: "a Segona B la majoria de clubs són catalans i valencians i això vol dir que mobilitzaran aficionats. Ens va molt bé per als nostres comerços i restaurants". En aquest sentit és previst que l'acord que s'acabi tancant entre les dues parts permeti poder promocionar els establiments de restauració i turístics de Palamós entre els equips i les aficions visitants. L'objectiu és que el Llagostera pugui distribuir aquest material turístic promocional (en format digital), amb anterioritat a la realització del partit, entre els clubs rivals que durant la temporada visitaran la ciutat. El Llagostera jugarà a Palamós i s'hi entrenarà un o dos dies a la setmana. Ara s'obre un nou front: confirmar si l'equip seguirà exercitant-se a Palafrugell.