Hi ha molts exemples d'equips que han quedat molt tocats en baixar de la Lliga de Futbol Professional a Segona B i que ara agonitzen. Hi ha el risc que passi al Llagostera?

Això al Llagostera no passarà. De fet, estem molt millor que l'últim any que vam ser a Segona B. Aquesta temporada hem tigut benefici perquè només hem gastat 2,5 milions dels 3,5 que teníem de límit salarial. A més a més l'ajuda pel descens de la LFP ens permetrà tenir una injecció econòmica important, que no destinarem a un sol any sinó a un projecte de tres temporades.

Per tant, el Llagostera és totalment viable a Segona B?

Per als propers tres anys segur que sí. Hem de créixer socialment encara més però d'aquí a tres anys si no hem pujat, haurem de reinventar-nos una mica per sobreviure perquè la categoria és molt deficitària.

El fons de compensació de la Lliga de quant és?

Segur tenim 1,25 milions d'euros, a més a més de 500.000 que encara no tenim confirmats. Aquest mig milió més seria un retorn del que vam pagar per entrar a la LFP.

Així no perdran el nord per fer una gran plantilla que hagi de pujar sí o sí el curs que ve?

Això sí que no. No ens ho podem permetre. Volem lluitar per quedar el més amunt possible i lluitar per entrar al play-off. Sí que tindrem més pressupost aquest any que quan vam pujar.

En l'aspecte social han crescut i seguiran jugant a Palamós. Estan satisfets?

Hem crescut moltíssim. Quan érem a Llagostera teníem uns 250 socis i ara estem al voltant dels 900, dels quals el 30% són de Llagostera i la resta de fora. Econòmicament i pel que fa a infrastructures és molt millor jugar a Palamós. Al Municipal no hi podem encabir 900 socis si només hi ha quatre o cinc cadires. És una qüestió de supervivència.

Lesions, arbitratges, planificació... Quin ha estat el factor clau per perdre la categoria?

A casa la temporada ha estat excepcional i a fora, un desastre. No hem tingut la sort que cal a fora i no hem sabut optimitzar els gols a casa. Les claus han estat la primera volta, les lesions, els arbitratges -que han estat una exageració- i el baix rendiment fora de casa.

El Llagostera sempre s'havia caracteritzat per donar sorpreses a fora de casa. Com explica no haver-hi guanyat cap partit?

Tenia claríssim que no repetíriem els números de la temporada anterior però mai de la vida hauria pensat que només faríem 4 punts a fora. No hem estat encertats. Hi ha hagut partits que no hem merescut guanyar, d'altres en què la pilota no ha volgut entrar i molts en què els arbitratges han condicionat molt, amb gols anul·lats, penals inventats, fores de joc no assenyalats als rivals...Una barbaritat.

La figura de l'entrenador sempre és la més dèbil. S'ha vist sempre amb forces o va arribar a dubtar de continuar?

Mai. L'equip estava molt unit. personalment no vaig tenir mai cap dubte. Sempre hi ha algun aficionat que pot dubtar. Si en el algun moment hagués pensat que algú ens podia treure d'on érem ho hauria fet però no va ser així. A més a més, a la segona volta vam reaccionar, però ho vam fer massa tard.

Giva i Mosquito van durar de Nadal a Sant Esteve. Al gener també van fer molts canvis. Admet que es va equivocar en la planificació esportiva?

I tant. A la primera volta, a banda de les lesions, no vam encertar en els jugadors, els brasilers sobretot. Era un risc i no va sortir bé. Això ens va condicionar molt perquè havien de ser importants i va ser un desastre. L'equip de la primera volta no competia. A la segona vam millorar moltíssim gràcies al mercat d'hivern.

Tito, Pitu, Aimar se'n van. És el moment d'un nou cicle?

Sí. Comença un nou cicle de tres anys. Vindrà gent jove amb molta il·lusió i projecció que barrejarem amb jugadors de molta experiència a Segona B i d'altres de nivell de Segona A. Haurem de tenir paciència perquè l'equip serà nou però estem molt il·lusionats per fer coses maques. Ja no serem el 20è pressupost sinó el 10è, potser.

És impossible retenir alguns dels jugadors que han quedat lliures pel descens?

Aquest és el gran encert de planificació esportiva perquè si haguéssim arrossegat contractes de Segona A a Segona B hauria estat la ruïna. Lluitarem perquè algun es pugui quedar però és complicat. Els que volem, ja ho saben i farem un esforç perquè es quedin malgrat que tindran propostes de Segona A o de l'estranger.

La ciutat esportiva es farà?

Està una mica pendent de saber els drets de televisió que ens pertocaran tot i el descens. En funció dels que siguin farem més o menys coses. A?Segona no hi hauria cap dubte. L'ajuda de l'Ajuntament de Santa Cristina ha estat màxima i es mereixen un deu o un onze. Ara la pilota és a la nostra teulada però pendents de la compensació definitiva.