Una jutgessa brasilera va prohibir ahir la sortida del país dels nedadors dels Estats Units Ryan Lochte i James Feigen mentre s'investiguen les circumstàncies del suposat assalt que els dos esportistes van dir haver patit durant la matinada del passat diumenge.

La decisió de la jutgessa Keyla Blanc, del jutjat especial de Grans Esdeveniments, respon a les versions contradictòries que han ofert els dos nadadors sobre l'incident, segons informava l'edició d'ahir del diari local O Globo.

D'acord amb la versió de Lochte, aquest deia estar amb els seus companys Gunnar Bentz, Jack Conger i Jimmy Feigen quan van ser assaltats a un taxi a punta de pistola per homes amb uniformes de policia després de sortir d'una festa al barri carioca de Lagoa. Lochte, Bentz i Conger, segons mitjans locals, es trobarien ja fora del país. La policia es va citar ahir a la Vila Olímpica per conversar amb el cap de seguretat del Comitè Olímpic nord-americà, però no va aconseguir noves pistes. La versió oferta per Lochte no quadra amb el vídeo que va captar les imatges del seu accés a la Vila al control de seguretat, que mostra els nedadors tranquils i amb els seus efectes personals diverses hores després de la suposada agressió.