Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Girona presentaran en el ple una moció conjunta per demanar a l'estat espanyol que millori el sistema de finançament dels ajuntaments. El portaveu del PSC, Joan Pluma, diu que en el context de negociació dels pressupostos estatals "té tot el sentit del món" aprovar un text on es demana al govern que mantingui les partides que destina als ajuntaments perquè si no sense aquests diners no poden prestar els serveis als ciutadans "en condicions".

També dimarts, el director del Museu d'Arqueologia de Catalunya, Xavier Llovera; el director de l'Institut Cervantes d'Atenes, Eusebi Ayensa; l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, i el director de la seu a Empúries del MAC, Xavier Aquilué, presenten els actes del centenari d'Empúries que es faran a Atenes del 25 al 28.

En el marc de la XII Setmana del Cor, a més de l'espai informatiu instal·lat a la plaça Miquel Santaló, on hi ha tota mena d'informació al llarg de tota la setmana, a les quatre s'ha organitzat un berenar cardiosaludable al CEIP Pla de Girona.

Con otro aire és el nou disc de Chambao i el primer en què Lamari s'ha llançat al repte de crear en solitari. Mentre que l'electrònica, que els ha consolidat en el panorama de la música espanyola, manté el seu lloc, els instruments acústics posen de manifest una sòlida arrel mediterrània. I podrem veure de nou el seu directe al pavelló de Fontajau.

En el marc de la XII Setmana del Cor, el dr. Ramon Brugada, degà de la Facultat de Medicina de la UdG, pronuncia la conferència Genètica i mort sobtada. A l'Auditori de Caixa Girona a les set de la tarda.

A les sis, el Teatre de Salt acull una versió teatral i musicada del conte de Hans Christian Andersen El vestit nou de l'emperador, que barreja diversos gèneres musicals, des del gospel fins a l'òpera, i diferents estils. Produïda per Bitò i el TNC, no és més que un cop d'ull a la història de la música a través de gèneres i èpoques diferents. Un musical amb cinc músics, tres cantants i 1 actriu en escena.

Amb les entrades ja fa dies esgotades, Mariza, la cantant portuguesa amb més projecció internacional, torna a Temporada Alta per presentar el seu nou treball, Terra, en el que serà el seu primer concert a l'Estat espanyol d'aquesta gira. L'auditori de Girona serà l'escenari del sentiment, passió i maduresa de Mariza, que reinventa la seva sonoritat amb una mirada contemporània al fado, oberta al món però respectuosa amb les seves arrels.

Els homes d'Agné reben a les cinc l'Hèrcules d'Alacant. El fet que aquest partit no sigui transmès per televisió permet recuperar aquest clàssic horari de futbol dominical.